zondag 21 februari 2010

Computer- en andere bugs

We worden hier gepest door verschillende soorten kevers!  Eerst faalt mijn computer, niet echt door een bug maar eerder een oververhitte grafische kaart, maar vervolgens worden we belaagd door echte kevertjes!  En niet zomaar kevertjes, maar wel van 5m hoog!

Ok, dat laatste is niet helemaal waar, het waren er eerder van 2mm, maar toch!  Ze zaten tussen de spliterwten, ze hadden zichzelf een toegang geknauwd door de plastic verpakking, de sloebers!

Dus…  geen erwtensoep deze avond!  Gelukkig had ik nog wat groenten in de diepvriezer, waarmee ik dan een heeeeeeeeee..eerlijke Italiaanse gratin heb bereid.  Njam!

Om deze blogpost toch ook een beetje nuttig te maken, zal ik hier maar het recept noteren:

 

(voor 3 personen)

  • Men neme een zakje gemengde Italiaanse groenten van de Lidl (sluikreclame ten top)
  • Men neme tevens 200g achterhamblokjes
  • Vervolgens vervolgt men met het volgende: 250g tagliatelle
  • de ingrediëntenlijst wordt vervolledigd met 1 blik gepelde tomaten, een beetje olijfolie, zout, peper, wat tijm en een loyale.. uhm, royale hoeveelheid geraspte kaas.
  • De tagliatelle koken in zout water.  Geen zeewater.
  • Ondertussen de groenten en de hamblokjes in olijfolie bakken als het ware
  • De tagliatelle afgieten en in een ovenschotel schikken.
  • Bedekken met de groenten, de hamblokjes, beetje peper, zout en tijm.
  • Daarboven de tomaten, in stukjes gesneden.
  • Het geheel bestrooien met de geraspte kaas.
  • een half uurtje in een oven, voorverwarmd op 180°, laten gratineren.

Alvast smakelijk!

(Met dank aan Zeger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten