maandag 22 februari 2010

Venkelgratin

Vandaag deden we onze boodschappen, en bij Colruyt zag ik venkels liggen. Lang geleden dat ik die nog had gezien. Ik heb er volgend recept mee klaargemaakt.

Nodig:

4 kleine venkelknollen
4 middelgrote uien
4 dikke aardappelen
400 gram kalkoenhespblokjes
30 g margarine, 30 g bloem, 1/2 l water, 1 tablet groentebouillon
zout, peper, 50 g magere geraspte gruyère of andere geraspte kaas

Bereiding:
Aardappelen 20 minuten in licht gezouten water koken
Venkelknollen 10 min in licht gezouten water koken
Uien 5 min in licht gezouten water koken
Laten uitlekken
Groenten in partjes snijden, in ingevette ovenschotel schikken.
Saus maken met margarine, bloem, water en groentebouillon.
Hespenblokjes en 25 g gemalen kaas door de saus roeren.
Saus over de groente scheppen, rest van gemalen kaas erover strooien.
Bakken in oven op 180°C tot de kaas gesmolten is en de gratin mooi goudbruin kleurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten