zondag 14 maart 2010

Erwtensoep

Zeger heeft gisteren de hele avond en vandaag ettelijke uren besteed aan het installeren van mijn nieuwe PC.  Ik wilde hem (en Roger) deze avond verrassen met de erwtensoep die ze nog tegoed hadden, zie (http://jessymaesen.blogspot.com/2010/02/computer-en-andere-bugs.html )maar veel tijd had ik ook niet, en het recept dat ik wilde volgen leek me nogal vet voor Roger.
Dus bewerkte ik dat enigszins en het resultaat vonden mijn mannen superlekker.

Voor ons drieën heb ik gebruikt:

250 gram spliterwten

2 in grove stukken gesneden uien

2 in grove stukken gesneden wortelen

anderhalve liter water

2 kippenbouillonblokjes

200 gram blokjes gerookt spek (zo mager als mogelijk)

4 sneden donker brood

Bereiding:

Spliterwten, uien, wortelen, water, bouillonblokjes en de helft van het spek  in een snelkoker doen.

Aan de kook brengen en 30 minuten laten sudderen.
Tegen het einde, de sneden brood in blokjes snijden en bakken in olijfolie en tegelijk (in een andere pan) de resterende spekblokjes even aanbakken zonder vet.
De soep mixen en opdienen met de spekblokjes en de broodkorstjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten