woensdag 24 maart 2010

Groenvink en overlopend wild

Ik ben lid van de KVLS, dat heb ik al verteld. En elke maand hebben we een bestuursvergadering. Om beurten rijden ofwel Roger (ik heb geen rijbewijs) of Boudewijn Knevels.

En ik  herinnerde me vandaag (waarschijnlijk omdat we Boudewijn Knevels hadden ontmoet) dat toen Roger ons  de laatste keer naar Genk reed voor een bestuursvergadering, we tussen Veulen en Gutschoven een jong hertje de straat zagen overlopen.

Ik weet dat hier in de buurt (onder andere op de ‘bollenberg’) herten zijn gesignaleerd, maar dit was de eerste keer dat ik er hier zelf een zag. Wel hebben we ooit een doodgereden das gevonden in het deel van onze straat dat naar Klein Gelmen leidt. Waarschijnlijk had die haar (want het was een drachtig wijfje) ‘burcht’ op de Wijngaardberg, tussen Veulen en Mettekoven,  en is het diertje overreden bij het oversteken van de straat.

Wat een rijke streek is het toch hier! De hele winter hebben we vogels kunnen observeren in onze tuin. De merels, kwikstaartjes, roodborsten, boomklevers, vinken, mussen, winterkoninkjes, allerhande meesjes, spechten en bosduiven zijn we al lang gewend.

P1130702 Boomklever (foto Roger)

Maar onlangs zagen we twee vogels die we niet kenden. Vandaag was dat koppeltje er weer. Ik dacht dat het  goudvinken waren, maar Roger heeft het opgezocht: het zijn groenvinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten