maandag 15 maart 2010

Hoeve Renwa

Een zeer gezellige avond doorgebracht met  de Renwa’s in de hoeve Renwa. Met oude familiefoto’s en verhalen. Nu weet ik het dus zeker: mijn overgrootvader Louis Renwa is na Alden Biezen enkele jaren pachter geweest in Horpmaal, op die boerderij:

http://www.hoeve-renwa.be/goed_van_gothem.html

Daarna is hij verhuisd naar Neerrepen waar hij en zijn vrouw Beatrix Crommen op het kerkhof liggen.
De huidige eigenaars van de hoeve Renwa (dus in feite de zoon van de volle neef – kozijn dus – van mijn grootmoeder Renwa) zijn zeer aangename mensen. En wat bleek? De vrouw is een ver familielid van een aangetrouwde neef van Roger. Ze kende dan ook Roger zijn lieve tante Maria (schoonmoeder van die man) heel goed. Een kleine wereld lijkt het hier wel in Haspengouw!

Tussen het genieten van een paar glaasjes uitstekende wijn bij het bekijken en bespreken van oude familiefoto’s en het drinken van koffie met nog echt Limburgse taart, gingen we even een kijkje nemen in de enorme en prachtige schuur die momenteel wordt omgebouwd tot feestzaal.

Het deed me echt wat, in het woonhuis te zitten waar mijn overgrootvader ooit gewoond heeft. En wat hebben die oude gebouwen toch een charme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten