donderdag 22 april 2010

Hoepertingen

Maar een korte wandeling vandaag. In feite wilde Roger naar Berlingen om te zien of de renovatie van het huis tegenover de kerk vorderde.

Onder weg zagen we dat een kappelletje in Hoepertingen openstond. De eerste keer dat we dat meemaakten, dus stopten we daar even. De kapel ligt op een hoek en vlak daarnaast, in de zijstraat, staat een prachtig huis.

P4224226 (Foto Roger)

Onze bedoeling was even de kapel binnen te gaan en daarna verder te rijden. Wel een mooie kapel, maar wat stond daar toch een eigenaardige Christus (dacht ik). Over heel zijn lichaam leek hij versierd met rozen.

P4224218 (Foto Roger)

Toen we weer buiten kwamen, en toch even die zijstraat inliepen,  riepen we tegelijk uit: ‘Wat een mooi huis!’.

P4224223 (Foto Roger)

Roger heeft een glimp van het interieur kunnen opvangen: heel chic!

De zijstraat kwam uit op weiden en landwegen. We ontmoetten een koppel dat een wandelpad volgde maar ergens een aanwijzing had gemist. Roger (die me al had verteld tot welk dorp elke kerktoren, die we in de verte zagen, behoorde) legde hen uit hoe ze in elk van die dorpen konden geraken. ‘Ja, maar,’ antwoordde het vrouwelijk deel van het koppel, ‘een aangegeven route volgen is toch leuker!’.
Eigenaardig, ik vind het juist plezanter om niet die ‘opgelegde’  wandelwegen te volgen!

Na ongeveer een half uurtje keerden we op onze stappen terug: we wilden immers gaan kijken naar dat huis in Berlingen. En toen zagen we pas dat de kapel ‘Sint Job’ heette. Dus dat beeld me al die rozen stelde Sint Job voor, en die rozen moesten dus zweren voorstellen!:-)

P4224215 (Foto Roger)

En dan zijn we nog even naar Berlingen gereden.

Het huis in kwestie wordt serieus gerestaureerd: het is bijna helemaal afgebroken!

P4224229 (Foto Roger)

Zo drastisch zijn wij niet te werk gegaan met ons stulpje van voor 1840! Maar soms is dat echt nodig. En hoe komt het dat ik ineens bedacht dat dit met landen soms ook nodig is??? Door de nieuwe Belgische crisis?

http://lvb.net/citaten.php

We reden naar huis via Rullingen. Wat een wandelaars daar! Eerst dachten we nog even in die buurt te stappen, maar we vonden het veel te druk!

p.s. Vandaag hebben we voor het eerst een koekoek horen roepen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten