maandag 12 april 2010

Wies Moens

Ik moest vandaag een Limburgse Monografie over Pater Lambert Aerts nalezen, maar eerst zouden we boodschappen doen. Terwijl ik me klaarmaak om in de auto te stappen, zegt Roger dat hij nog wel eens naar Neerbeek in Nederlands Limburg wil rijden. Enkele maanden geleden zochten we daar het graf van de schrijver Wies Moens (http://users.telenet.be/louis.jacobs/Moens.htm) maar we hebben het niet gevonden.
Niet zo heel lang geleden sprak Roger met Edwin Truyens (van het blad ‘Kort Manifest’) die hem aanraadde naar het graf van Wies echtgenote te zoeken. Wies zou daar ook begraven zijn, alleen staat dat niet op de grafsteen.
Ondanks mijn vele werk stemde ik in met die uitstap. Ik zou dan deze avond die monografie wel verder nalezen.
En in Neerbeek zouden we dan meteen ook onze dagelijkse wandeling maken.


Neerbeek is toch een goed uurtje rijden van hier uit. En niet echt een mooi dorp.  We hebben op de begraafplaats alle lanen afgestapt (en ik vermoed dat de enkele bezoekers het wel eigenaardig vonden hoe we op elk grafmonument de namen ontcijferden). Maar deze keer hebben we het graf gevonden. De planten die het sieren zorgen ervoor dat je het opschrift bijna niet kunt lezen.

P4124146

P4124151 (Foto’s Roger)

 

Het was al bijna 18 uur toen we daarna uiteindelijk onze boodschappen deden in Tongeren. En, omdat ik nog zo veel werk had, heb ik deze avond niet meer gekookt. We aten soep, restjes van het weekend en brood met beleg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten