donderdag 3 juni 2010

Les Waleffes, Mettekoven en Eben Ezer

Gisteren gingen we even wandelen in Les Waleffes (Wallonië). Een vrij groot dorp, niet echt bijzonder, tenzij dan door zijn enkele heel grote huizen, een prachtige hoeve en de ongelooflijk grote grafstenen op het kerkhof.

P6024698

P6024701

(Foto’s Roger)

Vandaag maakten we nog eens een wandeling rond Mettekoven, waar de vlier en de wilde roosjes zalig geurden.

P6034705

(Foto Roger)

Onder weg ontmoetten we een koppel dat in de tegenovergestelde richting liep (de enige mensen die we zijn tegengekomen). Het vrouwelijk deel van het stel vroeg ons – duidelijk ongerust – waar ze zouden uitkomen. Toen we antwoordden dat het midden in het dorp Mettekoven zou zijn, zei haar man: ‘Zie je wel, met een beetje oriëntatievermogen lukt ons dat!’ Zij leek duidelijk gerustgesteld, en ik heb nog even gezegd dat je in deze buurt echt niet verloren kon lopen.
Maar dat is net het eigenaardige: soms lijk je zo ver van alles af, als je midden in de velden staat, of midden in een bosje, dat je wel die indruk hebt, zeker als je de streek niet goed kent. En toch: alles is echt kleinschalig. Er bestaat geen gevaar dat je tussen het koren moet overnachten!:-)

En deze avond bezocht Heemkunde Groot Heers het silexmuseum van Eben Ezer.

P6034708

 

P6034728

 

P6034733 

(Foto’s Roger)

Ik ben niet meegegaan: te veel werk nog. Maar we waren er  al geweest, ik denk in 1994. Roger ging dus alleen en heeft ervan genoten (evenals van het bier op het binnenplein van de Hoeve Renwa achteraf).
Hier vindt u wat meer uitleg over de toren van Eben Ezer.

Morgen verwachten we ‘Nany’ samen met Roger en Lily Beeckman. We gaan dan eindelijk een beslissing nemen voor onze Matadi-reünie. En een drankje in de Hoeve Renwa staat ook op het programma: liefst weer op het binnenplein, het is immers prachtig zomerweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten