donderdag 24 juni 2010

Toeval?

Vandaag  een niet zo lange maar zeer geurige wandeling in Engelmanshoven. Al die kamillebloemen, klaprozen, eindelijk nog eens een korenbloem (we hadden er al jaren geen meer ontmoet), distels, allerlei andere veldbloemen en roosjes wedijverden in kleuren en parfum onder een stralend blauwe lucht. Het was eigenlijk heel warm, maar we stapten geregeld in de schaduw van hoge bomen, waaronder wilde kerselaars.

P6244967

P6244968

P6244969

P6244970

P6244971

P6244972

P6244973 (Foto’s Roger)

Al stappend bedacht ik dat ik toch eens een boek moest lezen van onze pas overleden leden (zie http://jessymaesen.blogspot.com/2010/06/in-memoriam.html ). En ik besloot om te beginnen uit te kijken naar een werk van Monda de Munck . Toen we weer thuiskwamen, vroeg ik me af welk boek ik deze avond tijdens mijn leesuurtje na het eten zou ter hand nemen. We hebben heel veel (meestal tweedehands) boeken, zoveel dat sommige nog in dozen verpakt liggen wegens een gebrek aan boekenplanken, en dat ik niet precies weet welke boeken we bezitten. Ik graaide eens in een doos die al maanden ‘voorlopig’ een beetje verborgen staat achter een sofa in de salon. En… Haalde er een boek uit dat de titel draagt: ‘Dag, kind’. Aantrekkelijke aanspreking, zeker voor een vrouw van mijn leeftijd (als ik nog wat ouder ben, vind ik dat waarschijnlijk minder leuk!:-)

Het bleek een novellebundel te zijn… met een novelle van Monda de Munck! Ik wist niet dat we dat boek hadden. Ik ben haar novelle (‘Congres in Salzburg’) meteen beginnen te lezen, en geraakte er zo door geboeid dat ik warempel vergat de keuken op te ruimen! Monda schreef goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten