zaterdag 12 juni 2010

Van Buvingen tot Borlo en terug

Roger wilde vandaag, zoals hij bij elke verkiezing doet maar deze keer nog niet had gedaan, foto’s maken van verkiezingsaffiches.  Ze zijn inderdaad  de moeite waard om te vereeuwigen: soms komisch, meestal protserig. Zo zagen we jaren geleden eens eerst een affiche waarop zijn nicht Jeannine Leduc zei: ‘Mensen kansen geven!’ en vlak daarachter een affiche met ik weet niet meer wie erop die zei: ‘Geef me de kans!’.

Hier een deel van zijn oogst vandaag:

IMG_0772 Hier heeft een kiezer wel een echt doorslaand argument laten gelden (foto Roger)

 

IMG_0775

(Foto Roger. De man ‘achter ons’ staat wel ‘achter gras’ hé!)

IMG_0782 Zo’n grote keuze! (Foto Roger)

IMG_0783 Tja, tegen dat circus zou ik ook wel stemmen!:-) Foto Roger

Daarna reden we naar Buvingen. Onderweg maakte Roger nog een paar foto’s van de gasleiding die hier in de buurt wordt getrokken. Die werken intrigeren ons al heel lang: we waren bang dat er weer een weg zou aangelegd worden door het mooie landschap. Maar het bleek dus allemaal in functie van die gasleiding te zijn. Onlangs zagen we zelfs op de terugweg van het bosje van Rukkelingen naar het dorp zelf dat de grond omgewoeld was voor die leiding.

IMG_0790

 

IMG_0791 (Foto’s Roger)

En dan kwamen we in Buvingen aan. Een beetje rommelig dorp, maar ik vind het wel mooi, vooral omwille van de niveauverschillen.

P6124810 (Foto Roger)

We gingen eerst naar het kerkhof (dat is onze gewoonte, en ik ben heel blij dat Roger evenveel als ik van begraafplaatsen houdt) en wandelden daarna de velden in. Hoe zalig was dat! Bermen vol klaprozen, graanvelden die tot aan de horizon reikten, een bijna tastbare stilte en dan ineens de typische roep van kievits. Zo wandelden we voort tot in Borlo. Af en toe toonde Roger mij een kerktoren in de verte en vertelde mij tot welk dorp die behoort. Ik sta altijd paf van zijn geografisch gevoel! Hier en daar zagen we in de verte ook de windturbines van Berloz.

Van Borlo (waarrond we onlangs een hele mooie wandeling maakten, zie: http://jessymaesen.blogspot.com/2010/05/kvls-en-borlo.html) terug naar Buvingen was minder mooi: we liepen langs een lintbebouwing van villa’s.

In het naar huis rijden, kwamen we in het gehucht Muizen. Een deelgemeente van Gingelom die we niet kenden. Het was echt tijd om te gaan koken, maar een van de volgende dagen gaan we daar wandelen: het leek me een mooie site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten