donderdag 10 juni 2010

Volgende zondag gaan we kiezen

En ik weet nog steeds niet op welke partij ik moet stemmen.
Vandaag heeft de VRT mij anders weer eens proberen haar ideeën op te dringen.
Normaal gezien luisteren Roger en ik zelden of niet naar die ‘staatsradio’, maar terwijl ik – om de zoveel weken – aan het strijken ben, zet ik de radio wel op. Vandaag was dat weer het geval. Uren heb ik staan strijken, en op de VRT was ondertussen soms muziek te horen, maar soms een stem als van een bakvis. Ik heb niet echt gevolgd (het strijken is voor mij zo eentonig dat ik meestal ook wegdroom ondertussen), maar ik besefte wel dat ik af en toe te doen had met een vrouw die heel vaak giechelde. En toen heb ik mijn oren gespitst. Niet voldoende blijkbaar want deze avond, na nog een heel drukke dag, kan ik niet letterlijk herhalen wat ik allemaal hoorde. Wat ik me wel herinner: ze interviewde een Nederlander, een hindoe, iemand die een of ander programma voorzit op een Nederlandse radiozender. Die meneer vond alle mensen die gestemd hadden op Geert Wilders maar domme mensen.

Na een beetje gegiechel van onze presentatrice, werd er geopperd dat Wilders op een verstandige manier had gebruik gemaakt van de angst van de mens in de straat. Angst voor de Islam dus, want inderdaad, er gebeuren echt ongeregeldheden, maar niet zoveel als Wilders wil doen uitschijnen. Daarna vroeg de hindoe aan de ‘jonge dame’ voor wie zij zou stemmen volgende zondag. ‘Ik ben er nog niet uit'.’, antwoordde ze. En hij: ‘maar tussen welke partijen twijfelt u nog?’ De vrouw mocht geen antwoord geven: ‘Wij, journalisten, mogen dat echt niet zeggen op de radio,’ gniffelde ze, ‘Maar wilt U wel zeggen voor wie U gestemd hebt?’

Daar had die presentator geen probleem mee: ‘Ik ben socialist!’. En weer begon onze presentatrice te gniffelen, en later zelfs hardop te lachen met die goede zet!

Toen ik een paar uurtjes later mijn strijk beëindigde (ik weet het, ik zou dat niet meer mogen doen, zoveel was bij elkaar laten komen), was ik me nog aan het afvragen of ik dan toch niet voor de socialisten zou stemmen (ze lijken toch zoveel plezier te hebben, die mensen onder elkaar!). Maar wat ik daarna las op deze blog: http://www.vrijvanzegel.net/blog2/index.php?/archives/350-De-verkiezingen-van-de-angst.html deed me weer twijfelen.

Ik heb ook de stemtest van de Standaard gedaan. Volgens mijn profiel zou de NVA voor mij geschikt zijn. Maar is Frieda Brepoels, die het roken op nog veel meer plaatsen wil verbieden, daar geen lid van? Niets voor mij dus. Tweede mogelijkheid voor mij, volgens die test, was LDD. Tja…

Ikzelf heb echt problemen met het gemak waarmee tegenwoordig abortus wordt gepleegd. En ik zit natuurlijk in met de Vlamingen die zich constant en overal laten pluimen.

Voor wie moet ik dan wel stemmen?

Deze avond een korte wandeling in Mettekoven, waar we nog gedichten zagen hangen van de bloesemwandeling van de KVLS.  En waar de parfum van de wilde bijna witte en roze rozen concurreerde met de geur van de vlierstruiken.

P6104800

P6104801

P6104803

P6104804

(Foto’s Roger)

Onderweg zagen we weer die kooi die ons was opgevallen tijdens de poëtische bloesemwandeling van de KVLS: de twee kraaien lagen er dood in. (zie ook: http://jessymaesen.blogspot.com/2010/04/poetische-bloesemwandeling.html )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten