dinsdag 20 juli 2010

Huesca, Liésa, Ibieca en Aguas

Voor het weer te warm werd, gingen we vandaag nog eens wandelen in de stad. Uiteraard om te eindigen met een biertje in een van de bars van de Calle de Galicia. Het was weer het uur van het aperitief en bedienden en andere werknemers kwamen ook hun dorst lessen. We herkenden hier en daar iemand van de laatste keer.

P7205511

(Foto Roger)

En toen begon de hitte weer. We kwamen iets eten op de camping en deden daarna tot 17 uur zoals de Spanjaarden: niets. Roger is zelfs in slaap gevallen, zittend op zijn stoel. Ik kan in die positie niet slapen.

Om 17 uur zijn we wat gaan rijden in de Hoya de Huesca. We reden richting Barbastro en zagen weer die grijze, kale heuvels die de Hoya afbakenen. We reden voorbij Siétamo waar we onlangs vaststelden dat er iets scheelde aan de batterij van de auto en sloegen een beetje later af naar het Noorden. In feite zochten we het klooster 'De Monte Aragon' dat we links van ons bovenop een heuvel hadden gezien, en volgens de landkaart zou de weg naar Liésa, Ibieca, Aguas en verder naar Coscullano een perfecte lus vormen weer richting Huesca én zouden we dan vlak voor we weer op de weg Huesca – Barbastro terechtkwamen, langs het klooster rijden.

We hebben drie mooie dorpjes bezocht. In het eerste, Liésa, werden we verwelkomd door een blaffende hond, die ons zelfs achtervolgde in de lege straatjes. Iedereen leek wel te slapen achter de gesloten luiken. Roger heeft ergens gelezen dat de kerk van de 18de eeuw dateert, en er waren (mooie) huizen van de 17de eeuw.

P7205516

(Foto Roger)

Het was er wel vreselijk heet, evenals in Ibieca, ook een dorp met heel oude huizen waarvan de ingangsdeur opvallend laag was. Op straat enkel drie magere katten. En weeral alle luiken gesloten. In een huis echter stond een raam op de verdieping open. En daaruit hing een man een sigaar te roken. Hij vroeg ons wat we deden en toen ik antwoordde dat we zomaar wat wandelden, vond hij dat 'goed'. Maar ik denk dat hij ons eigenlijk in zichzelf volledig voor gek verklaarde dat we in die hitte rondliepen.
P7205522

(Foto Roger)

Volgde nog Aguas, een dorpje hoog op een heuvel. Achter de kerk was een tuintje gelegen met daarin een mirador van waaruit je een prachtig zicht had op een deeltje van de Hoya de Huesca.

P7205530

(Foto Roger)

We reden verder richting Monasterio de Monte Aragon (volgens de landkaart, want er stond nergens een aanwijzing er naartoe). Maar voor we het beseften reden we weer de weg Huesca – Barbastro op, zonder een zijweg gevonden te hebben naar het klooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten