donderdag 8 juli 2010

Huesca

Luie dag vandaag. Eerst heb ik een heel poosje gelezen en de eksters en de ontelbare mussen op de camping gevoederd. Iets voor het middaguur vertrokken we naar de stad. Het voordeel van deze camping is dat je er te voet naartoe kunt. Ik wilde nog eens de sfeer van de oude stad opsnuiven: geen bezoek aan kerken, kathedraal of museum, alleen maar kuieren..

Daar waar we vorig jaar bijna verloren liepen in de nieuwe wijken, kenden we nu de weg naar de kathedraal uit ons hoofd. Het was al heel warm (het is vandaag tot 39°C geweest) maar in de kleine straatjes van de oude stad was voldoende schaduw. We klommen tot aan de mooie kathedraal waar we een poosje uitrustten, kijkend naar de vele zwaluwen die er rondvlogen.. Dan wandelden we verder tot aan de Oficina de Turismo waar we vorig jaar zo naar gezocht hadden. Het plein waarop het zich bevindt is echt heel mooi.

Kort daarvoor hoorde ik voor de eerste keer het klepperen van ooievaars en ja hoor, we zagen er een de straat overvliegen, richting kathedraal.

Het was tijd voor een biertje, dat we bestelden in een van de bars van de calle Gallicia, waar we vorig jaar ook zaten om onze pas gekochte plattegrond te bestuderen. Huesca is helemaal niet toeristisch en tot ongeveer dat uur waren de straten dan ook vrij leeg. Je zag alleen hier en daar een huismoeder met een boodschappentas. Maar nu begonnen de mensen op straat te komen. Sommige mannen in pak, hemd en das (waarschijnlijk kantoorbedienden). Wat moeten die gepuft hebben! De vrouwen waren ook opgekleed, maar droegen meer zomerse outfits.

Nog iets later verlieten de mensen een voor een de cafés: etenstijd. Wij wandelden voort naar het park. En een beetje opzij van de Plaza de Navara merkten we een opvallend gebouw dat we nog niet gezien hadden (en wij die dachten dat we Huesca uit ons hoofd kenden). Volgens onze plattegrond de Casino.

P7085161

 

P7085166 (foto’s Roger)

We gingen de hall binnen en merkten dat het in feite een duur restaurant was, en waarschijnlijk ook vergaderruimten op de verdieping waar niet leden niet naartoe mochten. Op de deur naar de etage stond 'Circulo Oscense'. Dus een soort club. Alles leek er wel héél chic.

In het park vonden we weer een beetje schaduw. We bevonden ons toen immers in het moderne deel van de stad en daar is schaduw schaars. Ik begon ook serieus honger te krijgen en vroeg aan Roger of we terug naar de camping zouden gaan om iets te eten. We hadden wel een paar restaurants gezien onderweg, helemaal niet duur, maar nergens werd er iets aangeboden dat Roger wat zei (trouwens, desnoods kan die na het ontbijt zonder eten blijven tot aan het avondmaal, wat van mij absoluut niet kan gezegd worden).

En dan zagen we in dat grote park een hapjesbar. We namen een ensalada aragonesa (die veel meer dan een hapje bleek te zijn) met brood en een biertje. Onder de platanen was het iets koeler, maar nog goed warm. Op het terras draaiden twee ventilatoren die druppeltjes gekoeld water verspreidden.

Later, in het verder naar de camping lopen langs het park, zagen we hier en daar iemand de siësta doen op een bank in de schaduw. Eigenlijk geen slecht idee, want ik vermoed dat het in die moderne flats ook niet te doen was van de warmte!

Op de camping werden we blij verrast door de schaduw die we zelfs op het warmste uur van de dag genoten onder de platanen. Weer hebben we een beetje gelezen, wat geluierd, en tegen de avond zijn we boodschappen gaan doen, ook te voet. Heet was het! Maar ineens begon het fel te waaien en de lucht betrok. We dachten dat we onweer zouden krijgen. Helaas (want dat zou alles goed afgekoeld hebben), het is overgewaaid.

Deze avond aten we nog eens op de camping: een paddestoelenmix en gamba's met look in olijfolie.

En nu waait er nog steeds een koel briesje dat de nog steeds hoge temperatuur draaglijk maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten