zaterdag 24 juli 2010

Terug naar Aubigny sur Nère

We zitten weer in Aubigny sur Nère. Deze ochtend verlieten we de camping van Souillac met 18°C en onder een bewolkte lucht. Deze dagen is in de stad een jazzfestival aan de gang (in de straten en op de pleintjes traden muzikanten op) en op de camping kregen we vlak voor ons vertrek ook met een bandje te maken.

Onze Franse buren (er zaten trouwens overwegend Fransen op de camping) verwelkomden vrienden die daar ook hun vakantie kwamen doorbrengen. Die mensen waren rond 4 uur 's ochtends vertrokken, hoorde ik, waren rond 6 uur rond Parijs aan het rijden, hadden tot en met files meegemaakt.

Op de radio hoorden we dat er overal opstoppingen waren in Frankrijk, door vakantiegangers die naar hun vakantiebestemming reden, maar ook in tegenovergestelde richting door mensen die weer huiswaarts trokken. Daar zouden wij weinig last van hebben, dachten we, vermits we zeker de tolwegen zouden vermijden.

Helaas, zoals zo vaak gebeurt de laatste tijd, ging de gewone weg naar Brive la Gaillarde, Limoges enzovoort, ineens over in een autosnelweg. Weliswaar niet betalend (normaal vermits de gewone weg was afgeschaft) maar het was er wel druk. Meer dan twintig minuten deden we over 10 kilometer. Gelukkig bleven de files daarna uit.

Na Limoges picknickten we op de aire de Coulerouze. Druk, druk, druk!

Iets later reden we de 'Pays d'Oïl' binnen. We zaten dus weer in het Noorden. Chateauroux, de Champagne Bérichonne, Vierzon, alles kwam heel bekend over.

We reden weer door Neuvy sur Barangeon, dat we zo mooi vonden in het gaan. Nu vonden we dat stadje maar heel gewoon!:-)

Maar... Toen we Aubigny binnenreden, had ik weer dat gevoel van 'hoe mooi toch!'

Op de camping herkenden de uitbaters ons en vertelden dat het weer de laatste tijd maar wisselvallig was geweest. Vandaag hebben we trouwens ook de hele dag wolken gehad en is de temperatuur niet hoger geklommen dan 24°C.

Weer zijn er niet veel kampeerders (de uitbaters klaagden er trouwens een beetje over). Voor ons echter is dat heel aangenaam: we mochten ons installeren waar we wilden en hebben weer een heel ruime plek, niet te ver van het sanitaire gebouw.

P7255640

(foto Roger)
Nadat we onze tenten hadden opgesteld (leeftent, slaaptent en shelter) en iets hadden gegeten, zijn we nog even gaan wandelen langs de vijvers naast de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten