woensdag 18 augustus 2010

Alle katten steriliseren?

http://www.deredactie.be/cm/1.846638?view=popupPlayer

Onze overheid heeft weer iets gevonden om zich mee te moeien(zie link hierboven).  Kunnen ze zich ‘daarboven’ echt niet met belangrijkere zaken bezighouden? En bewijst hier ons volkje weer hoe onderdanig het is?

Wij hebben veel katten gehad. En geen enkele werd gesteriliseerd of gecastreerd. Inderdaad, daar kwamen veel jongen van. Maar daar zorgt de natuur voor een selectie. En, oké, er zijn veel kitten gestorven (op een bepaald moment hadden we meer dan 10 pasgeboren katjes, weliswaar niet in huis, wel op het ‘erf’). Ik kan echter verzekeren dat hun natuurlijke dood heel zacht was!

We hebben zwerfkatten altijd eten gegeven (waardoor er heel veel ‘zwerfkatten’ in onze tuin rondwaren). Maar… Hinderen die iemand, behalve misschien de nabije ‘duivenmelkers’ en de (op de buiten altijd te verwachten) veldmuizen en ratten?

En, als je alle katten steriliseert, hoe gaan die zichzelf dan nog kunnen voortplanten? Of gaat dat ook geregeld worden (sommige raskatten mogen dat wel, andere niet)?

Laat die katten toch hun gang gaan! Zij zijn echt niet ongelukkig als ze in het wild leven! En dat hun leven dan vrij kort is (vooral omwille van jagers, duivenmelkers, enzovoort, mensen dus), verhindert niet dat ze op die korte tijd toch gelukkig zijn geweest. Op hun manier natuurlijk, want katten zijn geen mensen!

Kattenliefhebbers, leer eens dat katten op een andere manier leven dan mensen. Als je echt van die beestjes houdt, dan moet je in jouw relatie met die dieren eerst leren jezelf weg te cijferen. Nee, niet om katten alles toe te laten in jouw huis, maar wel om in te zien dat niet wat jij belangrijk vindt ook voor een kat belangrijk is. En vice-versa. Katten zijn nu eenmaal geen mensen!
Ik denk dat Bruce, het boek dat mijn zus Bie en ik schreven over haar kat daar wel iets meer over zegt. Alleen waren de katten die Roger en ik hebben gehad nog veel vrijer dan die Bruce van Bie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten