zondag 8 augustus 2010

Opgeheven vingertje van Martin Wings

Vandaag was weer een rustige dag. Ik wilde eindelijk nog eens wandelen, maar omwille van een regenbui ging onze korte wandeling in Kerniel niet door. (zie ook: http://jessymaesen.blogspot.com/2010/03/kerniel.html 

Daarna stapten we heel even in onze buurgemeente Gutschoven. Daar zijn ze een oude boerderij aan het afbreken en Roger wilde wel eens het vroegere erf oplopen. En zelfs dat leek te veel voor mijn voet. Is het dan toch zo dat zolang je blijft lopen op een verstuikte voet, je er weinig van voelt? En dat zodra je die voet laat rusten, je moeite hebt om weer aan het stappen te wennen?

Geen drankje in de cafetaria van het klooster van Kerniel dus, en de avond verliep even rustig. Gechat, gemaild met vriendinnen, gebabbeld met Roger, veel gelezen, en onder andere de blog van Martin Wings (http://verhalen.jouwweb.nl/verhalen/opgeheven-vingertjes ).

Een van de zaken waar Martin op afgeeft is de spaarlamp. En daar kan Roger ook op afgeven!

Sinds we bij een bezoek aan vrienden zagen dat zulke spaarlamp in hun toilet constant moest blijven branden omdat anders de gebruiker pas voldoende licht zou krijgen nadat hij klaar is, geef ik Roger volkomen gelijk, ook voor zijn andere argumenten:

- Die spaarlampen zijn heel duur

- De ‘lichtopbrengst’ laat te lang op zich wachten

- En diezelfde lichtopbrengst gaat zienderogen achteruit

- Er zit kwik in die lampen

-De productie ervan is echt milieuonvriendelijk.

En toch worden we verplicht zulke lampen te kopen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten