zaterdag 14 augustus 2010

Uitgestelde visite en moederdag

Het bezoek dat we vandaag zouden krijgen van Roger zijn broer en schoonzus werd uitgesteld tot morgen. Voor ons was dat geen probleem, integendeel. Dat betekende dat ik tot vandaag kon wachten om onze keuken een beurt te geven (ik probeer mijn rug te sparen door maar één kamer per dag schoon te maken, maar  wegens gebrek aan tijd lukt dat niet altijd).
Maar… Ik was helemaal vergeten dat in Antwerpen op 15 augustus de moeders gevierd worden. Het was mijn eigen moeder die me eraan herinnerde toen ik haar vandaag even belde: ‘Morgen zit ik alleen: al mijn vriendinnen krijgen bezoek van hun kinderen of gaan naar hun kinderen’. Wat voelde ik me eventjes schuldig!  Ik stelde haar voor ook naar hier te komen morgen, maar dat vond ze te ingewikkeld.

Nany zal dus inderdaad alleen zitten: mijn zus vertrekt net op reis en mijn broer is met vakantie.

Uiteraard zal ik haar even opbellen, maar ik verwijt mezelf dat ik gewoon niet aan dat Antwerps feest heb gedacht. Komt dat doordat ik me nu Limburger voel? Of omdat Roger, de kinderen en ik sowieso voor onszelf niet meedoen aan dat commerciële gedoe (moederdag, vaderdag, enzovoort)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten