woensdag 8 september 2010

Muizen en pepermunt

Eindelijk nog eens een heel rustige dag vandaag. Een korte vertaling, verder ingepakt voor morgen, een klein uurtje gewandeld in het park van Alken, enkele mails beantwoord.

En deze avond, na het eten en het opruimen van de keuken, een beetje gegrasduind in kranten en tijdschriften op het Internet.

Ik vond ergens (weet niet meer op welke website) allerlei manieren om muizen te verjagen. Een heel eenvoudige methode die ik al heb toegepast, stond er niet bij.
Zodra je weet door welke kier de muizen binnenkomen, moet je daar enkele takjes pepermunt voor leggen. Dat werkt op muizen als een rood licht op gedisciplineerde bestuurders.

Ik had ooit over dat middel gelezen in een ‘tante Kaat’-achtig boekje (maar vermits het een Frans boek betrof, was het dus niet van die auteur) en heb het geprobeerd bij een vriend die destijds in Leuven, op zijn ‘kot’, last had van muizen. Ongelooflijk! Je zag de diertjes hun snoet nog net verschijnen achter de kier, maar allemaal maakten ze meteen rechtsomkeer. Het middeltje heeft weken gewerkt, en toen we dachten dat de muntgeur helemaal vervlogen was, bleken de muizen ook verhuisd!

En we hoefden geen enkel diertje te doden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten