donderdag 28 oktober 2010

Gerda Steegmans

Ik had nog nooit van haar gehoord.
Maar een kennis (ik had ze nog maar een keer in levende lijve ontmoet, maar krijg geregeld mails van haar) stuurde me onlangs een uitnodiging voor, dacht ik, een vernissage van die Gerda. Ik las dat het in Wellen te doen was, en dat onder andere Roger zijn nicht Jeannine Leduc een van de toespraken zou houden. En dat het te doen was in een gerestaureerde hoeve.  Dat alles wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan en ja, daarom hebben we onze wandeling een beetje ingekort vandaag.

Het was de moeite. Alleen al de renovatie van die hoeve! Maar ook de ‘kunstwerken’ konden mij bekoren. Gerda vertrekt van de natuur en voegt daar iets persoonlijks aan toe in haar keramiekwerken.

In feite is dat te vergelijken met wat ik doe in mijn schrijfsels.

De wijn was lekker, Jeannine haar toespraak interessant, en de mensen die we ontmoet hebben ook.

Maar op een bepaald moment vroeg iemand wat ik op dit moment aan het schrijven ben. Toen ik vertelde over dat boek waarvan ik me afvraag of ik het ga verder schrijven, antwoordde die met ‘Maar creatief ben je dus met niets bezig?’.

Er was  te veel volk, er werd te druk gepraat, en ik ben iemand die niet mondeling (en zeker nog niet in het Nederlands) ‘ad rem’ ben. Dus was mijn antwoord: ‘Nee. Maar ‘Bruce’ is pas vorig jaar verschenen hé!’

Terwijl ik eigenlijk wilde zeggen dat ook schrijven over talen, en zelfs schrijven op zichzelf, creativiteit vergt! En foto’s maken dan? Of ben je alleen ‘creatief’ als je zorgt dat je veel  aandacht krijgt?

PA286326

PA286327 (Foto’s Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten