woensdag 27 oktober 2010

Sint-Truiden en Wilderen

Vandaag eerst een wandeling in de buurt van Sint-Truiden, langs een wegje dat ons van de steenweg voerde naar wat we dachten een vroegere watermolen te zijn. Verlaten. Heel groot, met veel bijgebouwen. Jammer van het luide autogeruis vanop de steenweg, want ik was weer aan het bedenken wat wij allemaal zouden kunnen doen met al die ruimte! Glimlach

PA276265

PA276266 (Foto’s Roger)

Ik zocht naar het rad (vermits het een vroegere molen zou zijn geweest) maar vond het niet. Deze avond heeft Roger het opgezocht op Google: we hadden ons vergist. Het was geen molen, maar wat dan wel? Een boerderij? Met een cafézaal?

PA276270

PA276267 (Foto’s Roger)

Alleszins, zodra we achter het erf  stonden, was het geluid van de steenweg zo gedempt dat ik nog meer droomde over hoe het zou zijn om in die gebouwen te wonen.

PA276271

PA276269 (Foto’s Roger)

Roger vond op Google dat aan de overkant van die steenweg wel degelijk een watermolen staat. Vandaar de verwarring dus waarschijnlijk. Daar zullen we dus ook eens naartoe wandelen.

Daarna gingen we nog drie kwartier wandelen in Wilderen. Vrij eentonig landschap, maar eerst wel lekkere herfstgeuren uit een boomgaard. Maar dan ineens, bijna aan het einde van onze lus: een stinkende beek! Echt een open riool! Geen reclame voor de fruitkweker waarvan we even daarvoor de vruchten hadden bewonderd! Bedroefde emoticon

PA276272 (Foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten