zondag 3 oktober 2010

Vrolijke vrienden

Vandaag werden we verwacht bij vrienden die in de buurt van Leuven wonen. Onze gastheer en -vrouw hadden 8 mensen uitgenodigd die elkaar hebben leren kennen in het zog van Dirk Lambrechts zaliger. Uiteraard bestond Dirk zijn ‘gevolg’ uit veel meer mensen, maar enkelen zijn al ‘overgegaan’, anderen zijn ziek of ‘echt te oud’ geworden.

Het werd weer een typische middag en avond. Veel gelachen (ik sta altijd paf van hoe geestig die mensen soms uit de hoek kunnen komen. Het is dus blijkbaar niet alleen in de ‘Francofonie’ dat ‘l’esprit jaillit de toute part’)! En toch ook voldoende tijd besteed aan herinneringen aan de afwezigen.

PA036084 (Foto Roger)

En… Heel lekker gegeten! Onze gastvrouw had gezorgd voor een uitstekende en zeer uitgebreide maaltijd die ons gebracht heeft tot na 21 uur deze avond (met een korte wandeling tussendoor weliswaar). Omdat het weer echt meeviel, hebben we een groot deel van de middag buiten kunnen zitten, in hun prachtige tuin.

Ook hun huis (heel modern, tien jaar geleden gebouwd) vond ik prachtig! Straks bekeer ik me nog en wil ik alleen weten van moderne huizen, ik die vroeger altijd zwoor bij oude gebouwen!:-)

En ja, dit is dus de eerste keer dat we dat huis zagen! Ik vertelde al (zie http://jessymaesen.blogspot.com/2010/06/vrolijke-vrienden-in-de-molen-van.html ) dat we die vrienden een heel aantal jaren uit het oog waren verloren, door de wisselvalligheden van het leven! En ik vind het echt ‘tof’ dat we elkaar weer gevonden hebben en dat we nu om de zoveel maanden samenkomen bij een van ons!

Al krijg ik er soms complexen van! Ik was de eerste die ze weer uitnodigde na al die jaren (behalve één koppel dat ik echt helemaal niet meer gezien had nadat ik Leuven had verlaten, maar de anderen dus wel) en wat ik ze voorschotelde in augustus 2009 was zo’n simpele kost vergeleken met wat we de tweede keer (zie http://jessymaesen.blogspot.com/2010/06/vrolijke-vrienden-in-de-molen-van.html) en vandaag aangeboden kregen!

2 opmerkingen:

  1. Josiane,

    Ge zult op uw lijn moeten gaan passen, en aan jullie cholesterol gaan denken na al die feestjes en etentjes..... ! Maar oude vrienden terug tegen komen, ja....dat kan geweldig leuk zijn ! Daarom gaan wij donderdag naar Kaggevinne, weet ge nog Caroline en Fernand - bloemenwinkel geweest op de Naamsesteenweg !!!!

    Kusjes,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen