maandag 8 november 2010

Facebook

Wat is toch de meerwaarde van Facebook? Ik vind het daar zo rommelig als maar zijn kan (en dat wil wat zeggen!)

Maar jawel, ondanks mijn twijfels over het ding, ga ik daar ook soms noodgedwongen naartoe.
Ik kreeg onlangs een bericht van een vroegere buur en vriend op Facebook. Terwijl ik hem antwoordde dat ik liever een mail van hem kreeg, bleek iemand anders gezien te hebben dat ik op Facebook was en had me daar een chatbericht gestuurd.

Wat ik dan weer niet had opgemerkt: zodra mijn antwoord op die vroegere buur ‘gepost’ was, verliet ik Facebook (maar misschien liet ik wel de URL openstaan).

Eventjes later kreeg ik een mail van die tweede persoon, mij zeggende dat ik blijkbaar de chat-invitatie niet gevonden of gemerkt had.
Waarom heeft die persoon mij niet in eerste instantie gewoon een mail gestuurd (hij kent mijn elektronische adres goed)?

Nu, chatten doe ik sowieso niet graag. Behalve met de kinderen dan, omdat we daardoor toch nog geregeld de indruk hebben dat we, ondanks de kilometers die ons tegenwoordig scheiden, even ‘bij elkaar’ zijn.

Maar als we chatten, gebeurt dat niet via Facebook, maar via Skype.

Via Facebook heb ik al wel vroegere kennissen teruggevonden, dat moet ik wel toegeven. Maar buiten dat weet ik echt niet wat de meerwaarde ervan is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten