zondag 5 december 2010

Heibel

Deze zondag was weer een leesdag. Wat mis ik onze wandelingen!

Het heeft dan wel gedooid vorige nacht (en deze ochtend was bijna alle sneeuw verdwenen) maar na een poosje begon het eerst te regenen, dan viel er smeltende sneeuw uit de lucht, en daarna poedersneeuw. Deze avond en nacht zou het weer vriezen volgens de weerberichten.
Toen het op de weg nog te doen was, zijn we even naar Batsheers gereden. Ik wilde immers een memorystick overhandigen aan de hoofdredacteur van het Heemkunde Groot Heers-jaarboek (een verbeterde tekst, te groot om door te mailen). In de omgeving van Batsheers was alles nog wit maar in het dorpje zelf bleek het één grote smurrie. Als het toen niet zo nat was geweest, we hadden een half uurtje kunnen wandelen, maar dat is dus niet gebeurd. Ik heb er dan maar een leeszondag van gemaakt.

Mijn lectuur bestond uiteraard uit dat boek dat me zo nostalgisch maakt. Maar ik heb ook zitten surfen om de kranten online te lezen.

En na het avondeten heb ik eindelijk (in de relax, terwijl een stukje fondantchocolade in mijn mond smolt) het laatste nummer van Heibel doorgenomen.

Het toeval wil dat ik daarna een bespreking van datzelfde nummer aankreeg voor Leespunt, geschreven door Thierry Deleu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten