vrijdag 17 december 2010

Winter en theosofie

Ik werd deze ochtend voor Roger wakker en ging even naar de keuken om me een glas sojamelk in te schenken. Onderweg bekeek ik de binnengekomen mails. Niets dat niet even kon wachten op een antwoord. Dus ging ik verder naar de keuken en trok daar de gordijnen open.
Voor wat een pracht zorgen sneeuwlandschappen toch! Ik wilde graag een foto maken van de tuin, maar de batterij van mijn fototoestel (het vroegere toestel van Roger) bleek plat. Ik heb het dan maar geprobeerd met Roger zijn toestel dat in de salon lag.

PC176578

PC176579 (eigen foto’s, met Roger zijn toestel)

Daarna ben ik weer naar boven getrokken, met mijn glas sojamelk. Roger sliep nog heel vast.

Toen we eindelijk opstonden, was het buiten al niet meer zo mooi: de takken van de bomen begonnen de sneeuw van zich af te schudden. Maar we kregen weer heel veel vogels te zien.

Na onze brunch heb ik een klein uurtje besteed aan een correctie van een tekst die ondertussen via e-mail was binnengekomen. En daarna moesten we even naar Tongeren. De weg was nu goed berijdbaar, en wat waren ze mooi, de landschappen die we zagen!

Maar het bleef koud (rond de -5°C vandaag). Dus weer geen wandeling. Wel een telefoontje met Nany die vandaag een optreden van de muziekband ‘Gebak’ had meegemaakt (in het kader van ‘ziekenzorg’ waarvoor ze heel veel doet) en die heel enthousiast deed over die groep uit Limburg. Ze beklemtoonde dat, mits langzaam rijden, het met zulk weer wel te doen was, van Limburg naar Antwerpen rijden. Ja, maar, ‘s nachts is dat helemaal niet meer verantwoord, denk ik. Ik weet dat ze bang is dat wij omwille van het weer niet zouden in Ekeren geraken volgende week, maar als het echt te gevaarlijk is, pas ik liever!

En voor de rest heb ik vandaag weer heel veel gelezen, in Congo natuurlijk, maar later ook online. En is het zo verwonderlijk dat ik weer viel op een blog over onder andere  Theosofie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten