zaterdag 22 januari 2011

Cadeautjes bij de vleet!

Gisteren vond ik in de brievenbus een pakje van mijn ‘bewonderaar’. Ik heb het over de man die, toen ik jaren geleden deelnam aan ‘L’art au fil de l’eau, kunst aan de waterkant’ in Vresse, geregeld met mij kwam praten, mij zelfs toen al een Franstalig boekje offreerde (in ruil had ik hem dan een van mijn eigen boeken gratis gegeven, goed wetende dat hij dat als Franstalige niet zou kunnen lezen) – maar ik heb later vernomen dat zijn echtgenote Nederlandstalig is… En dat hij deze blog volgt.
Sindsdien stuurt hij me geregeld via e-mail artikels door (liefst uit de Libre Belgique, de krant die mijn vader ook al las) en af en toe een heus boekje via de post.
Nu bevatte dat pakje in de brievenbus weer twee boekjes: ‘La dame blanche’ van Christian Bobin (heb ik al vaak van gehoord) en ‘Célébration du quotidien’ van Colette Nys-Mazure (nog niet van gehoord). Ik heb er al in gebladerd: ik weet nu al dat ik er ga van genieten.
Nadat ik die ‘bewonderaar’ gisteren heel laat in een mail had gevraagd waaraan ik dat cadeau te danken had, kreeg ik vandaag een antwoord: hij vond dat een mooi geschenk ter gelegenheid van mijn grootmoederschap!

Gisteren avond kwam Boudewijn Knevels ons even bezoeken. Op drukke vertaaldagen is het voor mij gemakkelijker mensen te ontvangen op het etensuur (dan zit ik toch niet te werken, en koken moet ik sowieso), als die mensen er tenminste niet om malen dat het huis niet opgeruimd noch schoongemaakt is. Dus had ik Boudewijn gevraagd om te komen eten. En hij bracht toch wel een ruiker bloemen voor mij mee zeker!

Boudewijn vertelde onder andere over de laatste KVLS-vergadering waar ik niet naartoe had kunnen gaan, en over het feestje voor de 65 jaar van ons bestuurslid Raymond, waarop we ook niet waren. We hadden het ook over de ‘poètes maudits’ en ik was blij verrast door zijn kennis van het onderwerp. Roger trakteerde hem  op Keltische muziek (naar aanleiding van zijn roman ‘De Keltenfanaat’) en op de heel droge Oloroso-sherry die we uit Spanje hebben meegebracht vorig jaar.

Vandaag belde ik onder andere weer even met Elvira. Elena lijkt heel goed te gedijen. En is dat kleintje niet ons mooiste cadeau van dit jaar?

Overmorgen moet Roger op controle bij de cardioloog. Hij hoopt dat deze zijn rijverbod zal opheffen en heeft me al toevertrouwd dat ons eerste bezoek dan zal zijn aan Elvira, Geert en Elena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten