donderdag 27 januari 2011

Kunnen ze nog wel een regering ‘formeren’, onze politici?

‘Zoals Bruno Valkeniers en Gerolf Annemans gisteren vaststelden, weerspiegelt de totale impasse waarin de formatie is beland meteen ook de totale impasse waarin België is terechtgekomen. Binnen België krijgt Vlaanderen niet meer de mogelijkheid om normale hervormingen door te voeren. De Vlamingen – de N-VA in het bijzonder – moeten de Belgische virtualiteit eindelijk verlaten en inzien dat alleen de ordelijke opdeling van het land een oplossing biedt voor deze chaos’.

Het bovenstaande komt uit Angeltjes, een blog die Roger en ik maar zelden bezoeken. Maar deze avond las ik er dus wel iets dat  leek op wat ik zelf denk. Het is toch meer dan duidelijk dat het niet gaat! Het is zoals de schrijfster Emmy Swerts mij ooit zei in een mail: als het een huwelijk betrof, we waren al lang gescheiden. Behalve als bijvoorbeeld één partner echt niet verder kan leven zonder de inkomsten van de andere.

Ikzelf geloof niet meer in de staat ‘België’. Ik ‘was ooit Franstalig’ en heb goed onthouden hoezeer mijn ‘naasten’ dachten over Vlamingen! Maar die Vlamingen mogen wel voor alle kosten opdraaien in ‘België’, niet waar?

Oei, en zou ik een Nederlandse worden,  moet ik dan ook met zo’n schraapstem spreken? Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten