zondag 30 januari 2011

Middenvinger

Ik vermoed dat sinds het gebeurd is, veel mensen het filmpje hebben gezien. Roger toonde het mij gisteren avond. Maar ik vond het nodig om verontschuldigingen te zoeken. Waarschijnlijk had Onkelinx haar wijsvinger verstuikt en moest ze wel haar middenvinger gebruiken?

Dus probeerden we het zelf. Mij, met mijn lelijke korte vingers, lukte het helemaal niet om mijn middenvinger op te steken. Roger en Zeger lachten er zelfs mee: ‘Dat ben je duidelijk niet gewend!’. Maar nee, gewend of niet, ik heb daar te  ‘boerenvingers’ voor. Zeger kon dat het beste van ons drieën, maar moest toch enkele toeren uithalen. Roger deed het eigenaardig genoeg zonder veel problemen (en toch heeft hij die vinger nog nooit gebruikt in zijn conversaties met mij, eigenaardig! Glimlach)

Ik denk dus dat ten gevolge van mijn nederig onderzoekje hier ten huize, ik  mag concluderen dat op drie personen er twee in staat zijn om dat gebaar voort te brengen (soms met moeite, maar hoe langer en hoe soepeler de vingers, hoe duidelijker het gebaar).

Iemand die dat kan doen zonder toeren uit te halen, heeft dus heel mooie, lange, soepele vingers! En nu denk ik aan Laurette Onkelinx, de ‘mooie’ Franstalige politica, afkomstig uit Limburg.

Nu is de volgende vraag natuurlijk of ze dat deed omdat ze haar wijsvinger had verstuikt (zoals ik, naïef als ik ben, dacht)?

Of was het lichaamstaal?

Oordeel zelf: hieronder een link naar het filmpje (klik wel op ‘Un incident majeur’):

http://www.rtlinfo.be/videos/filinfo/269175

Geen opmerkingen:

Een reactie posten