dinsdag 1 februari 2011

Drie viergeslachten op rij

De geboorte van Elena maakt dat er in mijn familie voor de derde keer op rij een ‘viergeslacht’ is: Nany (mijn moeder, de overgrootmoeder van Elena), ikzelf (de oma van Elena), Elvira en Elena zelf.

Daarvoor, in 1979, waren dat ‘Marraine’ (mijn grootmoeder, de overgrootmoeder van Elvira),  Nany (de grootmoeder van Elvira), ikzelf en Elvira.

En, nog daarvoor, in 1949, was het:  ‘Moeke’ (mijn overgrootmoeder), Marraine (mijn grootmoeder), mijn moeder en ik.

Vandaag, tussen een vertaling in de ochtend en een ‘s avonds, gingen we weer Elvira en Elena bezoeken (Geert was weer aan het werk). En daar kwamen ook Nany en een van haar beste vriendinnen, die ik ‘tante Josée’ noem, aan.

Zeger, die op dinsdag vrij heeft, en wist dat we daar zouden zijn, is er ook naartoe gefietst: hij wilde immers foto’s maken van het ‘viergeslacht’. Zijn foto’s heb ik nog niet (hij gaat trouwens proberen een compositie te maken aan de hand van deze foto’s en eentje van 1979 en van 1949: dat zou wel heel leuk zijn!).

Maar Roger heeft deze keer ook enkele kiekjes gemaakt. Ik serveer ze jullie hieronder.

P2016717

Nany, Tante Josée en Elena (foto Roger)

P2016720 

Nany met Elena (foto Roger)

P2016726 

Slapende Elena (foto Roger)

P2016728

P2016732

‘Het nieuwe viergeslacht’ (foto Roger)

Brave Elena heeft niet gehuid van de hele middag. Alleen tegen de avond begon ze wat te ‘jengelen’ zoals Elvira dat noemt. Maar het was dan ook overduidelijk dat ze honger had! Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Mooie fotos Josiane, ik kan daarvan genieten !
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wacht tot je de compositie van Zeger ziet! Enfin, ik hoop dat die gelukt is! :-)

    BeantwoordenVerwijderen