donderdag 3 februari 2011

Het leven van een vrouw

Ik ben echt moe deze avond! Om te beginnen heb ik heel slecht geslapen vorige nacht (en dat is zeker niet mijn gewoonte, ik hoop dus dat het geen nieuwe ‘trend’ wordt voor mij). Daarna begon de dag met een dringende vertaling (vlak na ons ontbijt, en dat laatste houdt voor mij in: koffie zetten, thee maken, tafel dekken, Roger zijn pilletjes uitzoeken; gelukkig zorgde Roger voor de  spiegeleieren).

De vertaling ging over ‘algemene voorwaarden’, het soort teksten die ik dus het minst graag schrijf.

Na ons middageten heb ik een beetje opgeruimd en de salon schoongemaakt (dat was echt wel nodig) terwijl de wasmachine draaide (uiteraard had ik eerst de was bijeen gezocht en gesorteerd).

En daarna moest ik even pauzeren (rugpijn: ik kan echt niet meer een héél huis in één keer schoonmaken: ik zal me erbij moeten neerleggen dat ik oud word!).

Van die pauze maakte ik gebruik om naar Elvira te bellen. Alles leek oké, maar deze keer hoorde ik Elena helemaal niet knorren of kraaien: ons baby- meisje sliep heel vast.
En toen vroeg Roger of ik de schapen wel had gevoederd. Natuurlijk had ik dat nog niet gedaan!

Voor de eerste keer sinds we weer samen thuis zijn, zag ik hem daarna zelf voor dat karweitje zorgen. Een goed teken, zou ik zeggen!

Weldra werd het tijd om voor het avondeten te zorgen (en ik heb iets heel lekkers klaargemaakt: recept is voor een volgend postje). Tijdens het koken heb ik de was opgehangen.

Terwijl ik al die werkjes verrichtte, had Roger afwisselend gewerkt  voor Heemkunde Groot Heers en gerust in de relax, en natuurlijk ook de schapen eten gegeven. De temperatuur was vandaag zo zacht dat ik eigenlijk een wandelingetje had willen toevoegen aan ons dagprogramma, maar daarvoor ontbrak de tijd.

Na ons avondeten heb ik de vaatwasser gevuld (en eerst leeg gemaakt, want dat was nog niet gebeurd), heb ik me klaargemaakt voor de algemene vergadering van Heemkunde deze avond, terwijl Roger nog maar eens een dutje toevoegde aan zijn dagindeling.

En rond 19:30 uur zijn we naar Heks vertrokken waar die algemene vergadering zou plaatsvinden.

Na de eigenlijke vergadering, zou Roger foto’s projecteren van onze activiteiten in 2010. Helaas, de beamer die we weer eens leenden van de gemeente bleek hetzelfde defect te hebben als die van vorig jaar (waarschijnlijk was het gewoon dezelfde waar de gemeente niets heeft aan laten herstellen): alle foto’s vertoonden een vaal geel-groene kleur! En dat terwijl de oorspronkelijke foto’s heel mooi zijn!

Tegen het einde van de vergadering merkte ik weer op dat geen enkele man aanstalten deed om Martine, de echtgenote van de secretaris, te helpen bij het opruimen. Dus heb ik dat zelf maar gedaan: afwassen (met de hand, in dat lokaal staat immers geen vaatwasser), vegen, enzovoort.

Rond 22:10 uur waren we weer thuis, waar enkele mails op mij wachtten. Maar gelukkig geen vertaling! Glimlach

Misschien had ik dit toch beter getiteld met ‘Een dag van een oude vrouw’?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten