zaterdag 5 februari 2011

Vroegere bakkerij in Borgloon

Ondanks de wind die de hele dag rond ons huis gierde, stelde Roger vandaag eindelijk zelf een korte wandeling voor. Hij wilde naar Borgloon om er dun karton - dik papier eigenlijk - te kopen waarmee hij voor mijn moeder (Nany) naamkaartjes zou maken. Ikzelf bedacht dat ik in dezelfde winkel tegelijk een presentje kon kopen voor mijn twee nichtjes, de dochters van mijn broertje. De oudste wordt 14 jaar op 14 februari, de jongste is 12 jaar geworden op 6 januari. En dat vieren we op 20 februari.

Het was helemaal niet koud, integendeel, ik had zelfs een lente-gevoel, maar de wind ging nogal tekeer! Toch (die ‘toch’ omdat Roger, toen hij uit de auto stapte, al meteen zei dat die wind hem niet aanstond – ik hou wel van wind)  hebben we een half uurtje gestapt. En sinds eergisteren zorgt Roger ook weer zelf voor de schapen: ik zou zeggen dat alles gunstig evolueert.

Terwijl we naar dat stadje reden, hebben we op het nippertje een fazant het leven gered: de vogel liep echt voor onze wielen en ik dacht dat Roger hem niet zou kunnen ontwijken. Maar hij remde ‘ad rem’ en de mooie vogel, nee, vloog niet op, maar liep naar de zijkant van de weg.

Borgloon is echt een prachtig stadje (al is het verkeer er heel druk op de weg die door het centrum gaat). Eigenlijk begrijp ik niet dat de stad  zo weinig toeristisch is (en tegelijk vind ik dat héél tof!)

Toen we pas in Haspengouw woonden, kochten we ons brood in Borgloon, in een heel kleine bakkerij die alleen brood aanbood dat in een houtoven gebakken werd (en geen gebakjes enzovoort). Het waren Roger zijn tante Laure en zijn nicht Jeannine Leduc die ons erop attent hadden gemaakt dat je in dat stadje zulk lekker brood vond.
Later zijn we ons brood zelf gaan bakken (Borgloon is niet echt ver, maar toch iets te ver om er elke ochtend brood te gaan halen) en sindsdien kochten we geen brood meer in die mini-bakkerij.

Vorige week waren we even bij Jeannine Leduc, de nicht van Roger dus, en zij vertelde ons dat die bakkerij vanaf nu gesloten is. Daarom maakte Roger vandaag nog snel een foto van het huis:

P2056742 (Foto Roger)

Sic transit…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten