zondag 6 maart 2011

Bezoek aan onze vrienden in Ronse

In oktober 2010 kwamen onze vrienden op visite bij ons, vandaag gingen wij naar hen. Van hier tot Ronse is lang rijden, maar het loont altijd de moeite.
In hun mooie en immense loft werd het weer gezellig bijpraten, herinneringen ophalen en veel lachen bij een uitstekend etentje. De gastvrouw was zo lief geweest rekening te houden met Roger zijn dieet: een succulente pastinaaksoep (ik had die groente nog nooit geproefd), veel groenten en vis met een heerlijke, gezonde saus. Ik vond haar eten zo lekker dat ze me de URL gaf van de website waar ze haar inspiratie haalde. Zij kende die van TV, maar ja, wij kijken nooit TV. Deze avond ben ik even gaan kijken, en inderdaad, het is de moeite: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/

Ik bewonderde de laatste schilderijen van mijn vriendin (ze schildert echt heel goed, maar is zo perfectionistisch dat ze ‘zich nog niet goed genoeg vindt voor een tentoonstelling’).

En… ik kreeg weer een cadeautje mee voor Elena. Zodra we naar Elvira en Geert gaan, zal ik het hun overhandigen.

Na het eten en voor de koffie met cake en lekkere chocolade, maakten we een vrij lange wandeling. Deze keer niet langs klimmende paadjes zoals de vorige keer dat we daar waren, maar gewoon in Ronse zelf. Het stadje kende ik nog niet. Het heeft veel charme vind ik.

P3066904b (Foto Roger)

IMG_1071 (Eigen foto)

Er zijn steegjes met werkmanshuisjes (bij een van die steegjes viel me op dat de Franse naam – Ronse is een Vlaamse gemeente met faciliteiten – luidde ‘cité…’ – de precieze naam ben ik vergeten). Dat was vroeger dus waarschijnlijk een  ‘cité’ voor de werklui van een of andere industrieel. Nu zouden vooral immigranten daar wonen.

P3066906b (Foto Roger)

En er staan prachtige huizen en gebouwen.

P3066901b

P3066902b

P3066914b (Foto’s Roger)

We zijn rond 20:20 uur terug naar huis vertrokken, na elkaar beloofd te hebben dat we elkaar volgende maand in Haspengouw zullen weerzien: dan vieren onze vrienden immers even vakantie met hun kleinkinderen in onze buurt (en hopelijk kunnen ze dan al genieten van de bloesems).

Het was weer een prachtige dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten