dinsdag 29 maart 2011

Heiselt en luiheid

Vandaag een vrij korte lentewandeling gemaakt in Heiselt, een gehucht van Jeuk (deelgemeente van Gingelom). Roger heeft geen foto’s gemaakt, en eigenlijk valt er niet veel over te vertellen, behalve dat het bosje waar we langs liepen zeker niet inheems was: naaldbomen. Maar ook dat de sleedoorns bloeien! Prachtig!

Voor de rest ben ik vandaag vrij lui geweest. Niets in het huishouden gedaan, niets hoeven te vertalen, alleen met Nany gebeld, gekookt (een receptje van Marraine dat ik een beetje heb aangepast aan Roger zijn dieet) en een wasmachine laten draaien. Wel veel gelezen en af en toe naar de radio geluisterd. En gehoord van de frietrevolutie! Triestig! Die studenten weten gewoon niet waarover de zogenaamde  ‘revolutie’ gaat! Bedroefde emoticon

Ik herinner me dat Marraine (mijn grootmoeder) luiheid een vreselijk gebrek vond.  Maar… met Zeger hadden we het zondag tijdens onze conversaties ook over die luiheid en hij zei iets waar ik nog niet had aan gedacht, maar dat me heel juist lijkt: ‘luiheid is de drijfveer voor technologische vooruitgang’. Gelijk heeft hij!

Dus, mensen, wees maar lui! Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Hallo "Bezig Bijtje"!
    Mijn vrouwke is benieuwd en vraagt welk recept van Marraine je na aanpassing gebruikt hebt.
    Toch niet: ajuin- of melksaus?
    Kusje en ...tot nog eens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Nononc, het was selder, aardappelen en balletjes in bechamelsaus (saus gemaakt met het kookvocht). Ik heb (in het kader van Roger zijn dieet) de gehaktballetjes vervangen door vegetarische balletjes (op basis van soja). Wel iets minder lekker dan wat Marraine klaarmaakte. Kusje.

    BeantwoordenVerwijderen