vrijdag 18 maart 2011

Jesseren en buurvrouw Marie-Claire

Vandaag maakten we een lange wandeling door de velden in de buurt van Jesseren. Roger lijkt weer helemaal de oude: hij week constant af van de wandelwegen, we kropen onder en over afsluitingen, klommen heuveltjes op om daarna weer naar een pad af te dalen, dwarsten fruitplantages. Op een zeker ogenblik was ik echt mijn oriëntatie kwijt en wilde ik de  GPS op mijn Smartphone aanspreken. Maar dat vond Roger niet nodig: hij wist precies hoe we weer aan de auto zouden geraken. En gelijk had hij!

Behalve twee mannen op een tractor hebben we niemand ontmoet en het was zo vredig stil, ondanks de specht die we af en toe hoorden lachen.

De sleedoorn en de perelaars beginnen te botten! Hieronder enkele foto’s. Roger vindt de eerste foto van sleedoorn mislukt, maar ik vind juist dat wazige eraan aantrekkelijk.

P3186979

P3186980

P3186981

P3186982

P3186983

P3186984(Foto’s Roger)

Toen we weer thuis waren, kreeg ik even bezoek van buurvrouw Marie-Claire. Niet lang, want ook zij had het druk. Toch konden we even bijpraten. Zij maakt zich, zoals zovelen, zorgen over de natuur- en andere rampen van de laatste tijd. En had ook de nodige commentaar op het aanstaande rookverbod in cafés. En toch rookt ze zelf niet!

Het was een nogal grijze dag, maar de weergoden leken ons gunstig gezind te zijn: het is pas beginnen regenen na onze wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten