maandag 28 maart 2011

Nieuwe site gevonden op een drukke en ondanks de zomertijd fijne maandag

Deze ochtend stonden we op rond 8 uur 30. Voor mijn innerlijke klok voelde dat echter nog steeds aan als 7 uur 30 en ik heb me nog uren slaperig gevoeld.
Iets over 9 uur kwamen de mannen van de gemeentelijke technische dienst ons snoeihout versnipperen. Roger zou hen helpen. Ondertussen werkte ik aan een vertaling en het viel me op dat ik er veel langer over deed dan anders. Ik was duidelijk nog niet echt wakker!

Na nog een beetje huishoudelijk werk zijn we gaan wandelen. Het was niet echt warm maar wel heel zonnig. Eerst stapten we nog eens van het klooster van Colen naar de kerk van Kerniel om via de vallei terug naar Colen te wandelen. Weer fel klimmen dus!

Daarna reden we naar het gehucht Boeshoven in Borgloon, waar we weer wandelden in de richting van Jesseren.

Hier wordt binnenkort een ruilverkavelingsweg aangelegd 

Hier komt binnenkort een ruilverkavelingsweg (foto Roger)

Holle boom bij een  bron

We zijn hier in een nat gebied: overloop van een bron

De bloei begint (Foto’s Roger)

Ik denk dat we iets over 13 uur 30 weer thuis waren, waar we een hapje aten. Daarna hebben we de houtsnippers verspreid onder het afdak naast ons huis (zwaar werk voor Roger: ik denk dat hij daar in december, voor zijn operatie, niet toe in staat zou zijn geweest).

Na de wandeling waren de sluiers in mijn hoofd verdwenen en ben ik vrij actief geweest (in het huishouden!Bedroefde emoticon). Evenals Roger trouwens, die onder andere heeft verder gewerkt (voor de eerste keer na zijn operatie) aan de boekenkasten in onze ‘bibliotheek’.

En deze avond, nadat we wortelsoep en de rest van de Osso Bucco hadden gegeten, en nadat ik enkele mails had beantwoord, kwam ik via een website, waar op Leespunt een link naar staat, terecht op deze interessante site: http://reneevonk.wordpress.com/ . Je vindt er zeer aantrekkelijke recepten, maar nog zoveel meer! En wat schrijft die auteur leuk en vlot zeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten