vrijdag 27 mei 2011

Jaarboek Heemkunde Groot-Heers

Ondanks onze zware dag van gisteren moest Roger vandaag weer heel vroeg op: het eerste Jaarboek van Heemkunde Groot Heers lag immers klaar bij de drukker in Paal en de voorzitter en hij zouden deze ochtend de exemplaren gaan afhalen.

Het boek oogt mooi.

Jaarboek_1_2011 (Foto Roger)

De drukker die gekozen werd, is ook degene die Oostland en de Limburgse Monografieën drukt voor de KVLS.

Of het vlot leest, vermoed ik alleen. Telkens wanneer ik een boek heb geredigeerd (en dus de tekst wel tien keer heb gelezen voor publicatie) heb ik bij het verschijnen ervan niet meteen zin om het nog eens te lezen. Ik bladerde er wel even in… en vond toch wel meteen een foutje zeker! Weliswaar in een stukje tekst dat toegevoegd werd na mijn herlezingen, maar toch! Jammer!

Maar… Hetzelfde heb ik meegemaakt met het Jubileum-ledenboek van de KVLS!

O, en over de KVLS gesproken! Gisteren, tijdens de vergadering, liet iemand mij een stukje lezen dat verschenen was in een rubriek genaamd ‘Thuisbelang’ uit, denk ik, Het Belang van Limburg. Het was van de hand van een zekere RaRu, volgens Edith in feite Raymond Rutten. En wat merkte ik? De foto die erbij stond, was een foto die Roger onlangs heeft gemaakt van het KVLS-bestuur. De foto staat ook in ons ‘ledenboek’ en waarschijnlijk werd hij gescand. Dat is dus oké, want Roger vraagt geen geld voor zijn foto’s. Wat niet oké is: onder de foto stond ‘foto RaRu’. Dat staat volgens mij gelijk met diefstal! Bedroefde emoticon

Weet zo’n freelance medewerker dat niet? Gebrek aan opvoeding zou ik dat durven noemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten