dinsdag 14 juni 2011

Avond op de camping van Malpartida de Plasencia

Dinsdag 14 juni 2011

Toen we gisteren, na ons bezoek aan Galisteo weer op de camping aankwamen, zagen we meteen waar de ooievaarsnesten zich bevonden: aan de ingang van de camping, op een elektrische paal. Maar de nesten waren leeg.
We wilden brood kopen (we hebben nog een maaltijd om op te warmen, die eigenlijk voor gisteren bedoeld was, en daar hoorde brood bij). Helaas, op de camping geen brood te vinden. Dus reden we naar het stadje zelf. We zijn er ooit geweest, en toen al viel Roger de veel eenrichtingstraten op. Wat ik destijds niet had opgemerkt, is dat er veel opvallend sjieke huizen staan. Toch vonden we maar een kleine supermercado... zonder brood. Aan een voorbijganger vroegen we of er een panaderia was. Jawel, maar die was vandaag gesloten.

We kwamen dus onverrichter zake terug naar de camping.

P6128321 Foto Roger

En besloten weer in het restaurant te eten. Het menu kostte nu maar 9 euro, drank inbegrepen (en natuurlijk namen we weer een fles wijn en een fles gaseosa). Roger wilde als voorgerecht cocido en als hoofdgerecht albondigas. Ik had hem uitgelegd dat volgens mijn herinneringen een cocido een dikke soep op basis van groente en vlees was. Wel, de ober legde uit dat de “cocido completo” zoals hij hier genoemd werd, tegelijk voor- en hoofdgerecht was: eerst de soep, daarna het vlees van de soep met garbanzos. Alledaags eten dus voor die 9 euro, maar dat vind ik het beste. Als dessert nam ik weer appel (ik kreeg er twee) en die heb ik weer bijgehouden voor morgen.

Ik denk dat het twee jaar geleden is dat we hier elke avond een Engelsman ontmoetten op restaurant. Deze keer was hij er weer. Zou hij dan echt hier wonen?

Terwijl ik na het eten, en terwijl we onze drank opmaakten, nog even online geraakte (en een paar mails snel beantwoordde), begon het te schemeren. Weer die prachtige zonsondergang. En de ooievaars die terug naar hun nest vlogen. Een prachtig zicht was dat: die zwarte silhouetten tegen de blauw-geel-oranje lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten