dinsdag 28 juni 2011

Naar Aubigny sur Nère

We zijn vandaag naar Aubigny gereden, in de Berry. Het was iets minder warm dan gisteren, maar we haalden nog gemakkelijk de 35°C. De weg verliep grotendeels via een snelweg (en voor één keer zonder péages). Na Brives verlieten we de snelweg. We kwamen door enkele dorpen en stadjes, soms met een kasteel. De meeste luiken waren al gesloten. Dan zaten we weer midden tussen de bossen, daarna op heuvels. Op een zeker ogenblik reden we op een richel met aan onze rechtse kant een heuse afgrond.

Nadat we de Berry (en kort daarna de “Pays d'oïl”) waren binnengereden vervingen uitgestrekte geoogste akkers de bossen. Af en toe een roofvogel daarboven.

Kort nadat we door La Chapelle d'Angillon (geboorteplaats van Alain Fournier) waren gereden, kwamen we aan in Aubigny. Op dezelfde Flower-camping als vorig jaar.

Na onze installatie maakten we een korte wandeling in de stad (met zijn kasteel van de Stuarts, zijn vakwerkhuizen) en deden onze boodschappen.

En net was ik op de camping een vispannetje aan het klaarmaken of we hoorden een donderslag in de verte. Kort daarna vielen er even regendruppels en kwam de uitbater van de camping ons waarschuwen dat er onweders werden aangekondigd voor deze nacht: 'Als ze te hevig worden, zorg dat jullie jezelf in veiligheid brengen!'. Tja, hier onder de eiken zitten we dan echt niet goed.
Ik hoop dat het zoals voorspeld morgen wat koeler wordt, zodat Roger nog een dagje hier wil blijven! Zodra die vanuit Spanje Frankrijk binnenrijdt, lijkt hij immers op een paar dat zijn stal ruikt. Dan wil hij eigenlijk zo snel mogelijk naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten