zaterdag 18 juni 2011

Over La Puebla de Montalban en Toledo

Roger had ook niet veel zin meer om naar Toledo te gaan. Hij vindt de stad al te groot. Echt te groot vind ik ze niet, maar op sommige plaatsen veel te druk in vergelijking met 35 jaar geleden. Nu, als Roger beweert dat we in sommige straten praktisch helemaal alleen waren, heeft hij ook gelijk.

We gingen deze namiddag dus maar even naar La Puebla de Montalban. Eerst volgden we een poosje de Rio Tajo en daarna ging de reis verder door een vlakte. La Puebla de Montalban is een groot dorp met een park en twee kerken. Een van de kerken was open: een prachtig altaar in trompe l'oeil en een heel mooi beeld van Maria.

P6188515

P6188525 Foto’s Roger

Roger herinnert er mij aan dat het er eigenaardig aan toe ging in de parking te Toledo. Inderdaad: ik had al opgemerkt dat de auto's er op twee en soms drie rijen geparkeerd stonden en vroeg mij af hoe de chauffeurs daar dan wel uit geraakten. Daar kregen we snel een antwoord op: de uitbater vroeg ons de contactsleutel, parkeerde zelf onze auto, gaf ons een kaartje met daarop onze nummerplaat en hield de sleutel bij tot wanneer we terugkwamen. Slim gezien om plaats te besparen, maar zo heb je natuurlijk meer werkkracht nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten