dinsdag 14 juni 2011

Parque de Monfragüe, Trujillo en Plasencia

Dinsdag 14 juni 2011

Vandaag reden we naar Trujillo via de parque nacional de Monfragüe.

P6148365 Foto Roger

We ontmoetten tientallen politieagenten die op een motor in tegenovergestelde richting reden. Volgens Roger waren ze met een oefening bezig. In Villareal de San Carlos zagen we trouwens nog politie. Aan de puente del Cardenal, daar waar de Taag en de Tietar samenvloeien, stapten we even uit. De vroegere brug werd gebouwd in 1450 op order van de bisschop van Plasencia, en verdween soms onder water.
Overal gieren in de lucht.

P6148367 Foto Roger

Een volgende halte was aan de Salto del Gitano. We keken even naar de gieren, naar de zwaluwen.

P6148370 Eigen foto

En werden in het Engels aangesproken door een Spanjaard die een enquête hield. Van waar we kwamen, of vogels kijken ons voornaamste doel was, enzovoort. Hij vertelt dat er in de buurt van Yuste een reservaat is waar je honderden soorten vlinders vindt. Heel interessant, maar daar zullen we vandaag niet meer geraken. Hij vermoedt dat we Vlamingen zijn en vertelt ons dat hij een Vlaamse vriend heeft: de fotograaf Guy Kesseleers.

Na de castillo van Monfragüe, rijden we verder naar Torrejon el Rubio. We nemen even een zijweg. Heel dorre weiden, met hier en daar magere koeien, of grijze varkens. En af en toe een finca. De bomen worden schaarser, het gras nog minder hoog, maar in dat geel dor gras groeien mooie roze bloemetjes.
En dan komen we in Trujillo aan. De stad lijkt iets meer toeristisch dan de vorige keer, maar het valt nog mee. We lopen er wat rond, bewonderen de paleizen, de kerken, klimmen tot aan de plaza Mayor met zijn statige trappen, zijn galerijen en zijn standbeeld van Pizarro.

IMG_1245

P6148398

P6148382 Foto’s Roger

Op de daken van kerken en paleizen, ooievaars. Sommige van die vogels zweven sierlijk boven de stad.

Het is heel warm, dus drinken we iets op een terras en nemen weer een plato combinado voor ons twee.

Rond 18 uur waren we terug op de camping, en om 18:40 beslissen we naar Plasencia te gaan voor nog een biertje en onze boodschappen. Plasencia is een mooie stad, maar ik ga hier niet alles herhalen wat ik andere jaren al heb geschreven. Het viel vandaag wel op dat de bars heel leeg zijn, en de terrassen des te voller. Dat ligt zeer waarschijnlijk aan het pas ingevoerde rookverbod.
Bij ons biertje kregen we chips. En dus kochten we alleen wat kaas en gaspacho voor ons avondmaal. Terwijl we aan de kassa stonden, wilde een dame met een overvol karretje ons voorsteken. Ze zei ons dat ze hoorde bij de dame voor ons. En wij lieten haar dus begaan. Om daarna vast te stellen dat die twee niets met elkaar te maken hadden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten