dinsdag 12 juli 2011

Bezoek aan Jeannine Leduc, B-post, stents en regen

Deze middag gingen we op bezoek bij Roger zijn nicht Jeannine Leduc. Ze bleek ons kaartje uit Spanje niet ontvangen te hebben. Ik had alleen een kaartje gestuurd naar vrienden die ofwel niet over Internet beschikken ofwel daar praktisch nooit gebruik van maken. Postzegels worden immers belachelijk duur! De post (die sinds kort B-post heet) ontgoochelt mij heel erg: hoe meer ze de prijs van hun diensten verhogen, hoe slechter die diensten blijken te zijn: brieven of kaartjes die niet aankomen, boeken die we voor de KVLS versturen die niet op hun bestemming geraken, belangrijke verzendingen die verloren gaan, enzovoort! Ik herinner me dat ik onlangs zeldzame doodsprentjes (bedoeld om opgenomen te worden in een Limburgse Monografie) die ik had opgestuurd gekregen van Jan Gerits weer naar hem zond met de post. Ze zijn nooit aangekomen!

Jeannine vertelde ons dat haar broer (die net zoals zij had meegeschreven aan het jaarboek van Heemkunde Groot Heers) een “stenttrombose” had gekregen en nu, half verlamd, in een revalidatiecentrum ligt. Hij zou een hartinfarct hebben voelen aankomen, zou zelf nog gezorgd hebben dat hij in een ziekenhuis geraakte, waar men preventief 5 stents plaatste. En toen is het misgelopen!

Ik wist dat een stent plaatsen niet altijd zonder gevaar is (een nicht van mijn vader is overleden tijdens die ingreep), maar wat er precies kon mislopen, daar had ik geen idee van. Ik heb het deze avond even opgezocht: het gebeurt dat bloed in contact met het metaal van de stent klonters vormt. Zeggen dat ik zelfs niet aan dat soort gevaar dacht toen Roger naar Leuven ging voor wat ik dacht een snelle behandeling te zullen worden, maar uitliep op een serieuze operatie!

Terwijl we bij onze nicht waren, begon het te regenen. Niet lang. Maar kort nadat  we weer thuis waren, regende het pijpenstelen. En ik hoorde op de radio en las in de kranten online dat er hagel werd verwacht. Onlangs had Marie-Claire ons gezegd dat we hier meestal gespaard bleven van hagel dankzij de hagelkanonnen die fruittelers gebruiken. Ik stelde mij daar de vraag bij: hoe kan een kanon die hagelvorming verhinderen?  Maar ja, ook Ford Genk zou deze avond een hagelkanon ingezet hebben om beschadiging van zijn autoproductie te verhinderen!

En inderdaad, hier hebben we weer geen hagel gezien! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten