zaterdag 23 juli 2011

Bruisende dagen met de kinderen

Woensdag avond met Zeger was al zo gezellig, en dan voegden zich daar donderdag de andere kinderen bij. Elvira, Geert en kleine Elena kwamen kort na de middag aan. Nadat Elena haar fruitpapje had gegeten, maakten we met z’n allen een wandeling in het begijnhof van Tongeren. Daarna haalden we Hendrik en Anneke van de trein af in die stad.
Volgde een heel gezellige avond. Elena (die nu haar stembanden oefent) werd natuurlijk in de watten gelegd door haar twee “nonkels'” en haar tante Anneke.
Nadat Elvira, Geert, hun dochtertje en Zeger terug naar huis waren gereden, volgde nog een lange praatnacht met Hendrik en Anneke. Vooral voor Roger en Hendrik werd het weer heel laat (eigenlijk heel vroeg de volgende dag).
Vrijdag, toen iedereen eindelijk wakker was, langs de badkamer was gepasseerd en ontbeten had, reden we naar Herstappe waar we eindelijk de lus maakten die we vorige zondag niet hadden kunnen voltooien.   We stapten ongeveer anderhalf uur, eerst naar Rutten en daarna terug naar Herstappe. Weliswaar met enkele haltes, onder andere om even te schuilen voor een regenbui, en omwille van een gekwetste buizerd. We vroegen ons af of we niets voor het arme beestje konden doen, maar dat leek ons onmogelijk. De vogel had een gekwetste vleugel…

IMG_1317

IMG_1319 Foto Roger

Na voor mij een korte vertaling en voor Hendrik rijlessen met Roger en Anneke, volgde nog een lange avond gevuld met gesprekken over filosofie, politiek en muziek. 
Gisteren gingen we eerst, met Anneke en Hendrik, op bezoek bij onze Matadi-vrienden Lily en Roger.  Nany was daar ook en, vermits de zon even van de partij was (wat is het hier een rotzomer dit jaar!) hebben we gezellig zitten praten op het terras, met een drankje en hapjes. Rond 18 uur brachten we Nany naar huis en reden we verder naar Antwerpen. Anneke nodigde ons immers uit op een etentje in haar nieuwe flat.  Een prachtige duplex in hartje Antwerpen, heel ruim, heel licht, heel smaakvol ingericht, met een groot dakterras van waar je een adembenemend zicht hebt op de daken van Antwerpen en op de kathedraal.

P7238845

P7238847 Foto’s Roger

Na een aperitief met kaasblokjes en chips serveerde Anneke ons een heel lekker maal: soep van witloof en knolselder en deegwaren met gerookte zalm en spinazie (recept vergelijkbaar met mijn pasta en pesto-recept, alleen moet je natuurlijk de pesto vervangen door spinazie met room en werd hier geen courgette maar wel ui gebruikt én de gerookte zalm even in de olijfolie gebakken). Ik ga dat zelf zeker ook eens klaarmaken!

Hendrik toonde ons nog een heel mooie foto-montage die hij gemaakt heeft over zijn jaren met Anneke. Echt mooi: soms ontroerend, soms komisch, vaak nostalgisch.

Rond 1:30 uur deze ochtend zijn we weer naar huis gekeerd. Hendrik en Anneke stelden ons voor te blijven slapen, maar Roger slaapt liever in zijn eigen bed als het enigszins kan.  En misschien was hij ook wel bang dat, als we zouden gebleven zijn, het weer een bijna slapeloze nacht zou worden?  Rond 3 uur waren we thuis.

Het enige negatieve punt van deze avond was dat ik serieus last had van hoogtevrees op de steile trappen naar de flat van Anneke! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten