woensdag 27 juli 2011

Een voor ons nieuw wandelpad in Berlingen

We reden vandaag naar Berlingen. Roger volgt daar immers de reconstructie van een vakwerkhuis, en het was heel lang geleden dat we nog eens waren gaan kijken hoe de werken vorderen.

P7278859 Foto Roger

Daarna gingen we eerst even rondhangen op het kerkhof (Roger zijn grootvader is afkomstig van deze gemeente) en wilden we een kleine lus wandelen door de velden, kwestie van onze dagelijkse oefening te hebben.

Vlak voor een gebouw dat een beetje verscholen ligt in het groen, merkten we vandaag een wandelpad op dat we eerder nooit hadden gezien.  Natuurlijk sloegen we dat in! Glimlach

Het bleek ons te voeren, via de achterkant van het ons reeds bekende gebouw, dat bleek een vroegere molen te zijn, langs een beek (later zouden we zien dat het ging om de Herk).

P7278864 

P7278861 Foto’s Roger

Het drassige wandelpad dat de rivier volgde (weldra zagen we dat de waterloop veel breder was dan een beekje) liep verder naast een bosje. Heel veel vogelgezang, en aan de waterkant heel veel hoge distels met prachtige paarse bloemen.

P7278869 Foto Roger

Na een poosje zagen we een bord dat ons duidelijk maakte waar we ons eigenlijk bevonden: de Meersbeemden.

P7278872 Foto Roger

En vlak daarna beklommen we trappen naar een vroegere spoorwegberm.

P7278873 Foto Roger

Met ongeveer in het midden van onze beklimming deze eigenaardige ontdekking:

P7278875 Foto Roger

Een soort keldertje dus, onder de berm. Van daar had je ook een mooi zicht op de Herk die we al die tijd gevolgd hadden.

P7278876 Foto Roger

We volgden een hele tijd de spoorwegberm.

P7278877

P7278878 Foto’s Roger

Om daarna terecht te komen in een perenplantage (de vruchten zijn nog niet rijp) en op een landweg die we van vroeger herkenden. Roger wist zelf  te zeggen dat in een wei enkele appelbomen waren gesneuveld  sinds de laatste keer dat we daar wandelden.
We kwamen daarna weer uit op de weg naar Berlingen, liepen weer langs dat gebouw waarvan we niet wisten dat het een vroegere molen achter zich verborg, langs het begin van het wandelpad dat we gevolgd hadden en kwamen uiteindelijk weer bij onze auto aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten