vrijdag 8 juli 2011

Wondermooi Kerniel

We gingen vandaag nog eens wandelen langs de vroegere spoorwegberm in Kerniel, om daarna de boomgaarden en de velden in te trekken.

Ik geloof dat Roger gelijk heeft als hij beweert dat de omgeving van het dorp waar hij zijn kinderjaren doorbracht nog mooier is dan die van Mettekoven. Alleszins biedt ze meer diversiteit aan landschappen.

Kerniel: zicht van op de spoorwegbedding bij Hennenbos Foto Roger

We snoepten van over het pad hangende kersen, krieken en nog zure appelen, genoten van het lekkere fruitparfum dat in de lucht hing, en bewonderden de sierlijke vlucht van een koppel roofvogels en van een reiger.
En zagen tientallen konijnen hun hol in of uit huppelen.

Daarna wilden we iets gebruiken in het klooster van Colen, maar daar bleek niemand te zitten, en dan kan ik mijn hobby (volgens Elvira) niet uitoefenen: mensen observeren.
Dus zijn we maar huiswaarts gekeerd, en heeft Roger toch maar pruimenmoes gemaakt. Het zou inderdaad zonde zijn om zoveel pruimen te moeten wegsmijten!

En in een zoetgeurende keuken nam ik deze avond de telefoon op: Elvira, Geert en kleine Elena waren pas thuis aangekomen. Hun weekendprogramma is vrij zwaar, dus hen zien we niet de volgende dagen. Hendrik mailde me vandaag dat ook hij en Anneke niet vrij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten