dinsdag 23 augustus 2011

Bezoek van Hendrik en Anneke

Gisteren kwamen ze in Tongeren aan rond 19 uur. Wij gingen ze afhalen aan het station nadat we eerst ongeveer drie kwartier hadden rondgelopen in en rond het begijnhof in die stad.
Het was heel warm en tegen de avond waren onweders voorspeld. Maar tot lang na ons avondmaaltijd bleken die voorspellingen niet uit te komen.

We hebben na het eten lang zitten praten in de salon, zoals meestal over filosofie en politiek. Anneke en Hendrik vertelden ook anekdotes uit hun beroepsleven, en Anneke las tussendoor enkele stukjes uit “Koffie valt vaak verkeerd” van Martin Wings, een van zijn twee (!) boeken die ondertussen met de post waren aangekomen.

Ik had pas gezegd dat we blijkbaar zouden gespaard blijven van onweer of het begon buiten te stortregenen en daarna hevig te knallen. De donder volgde de bliksem steeds sneller op tot ineens de elektriciteit in de  keuken uitviel. Ik checkte even mijn PC: geen toegang meer tot het Internet.

Langzaamaan verwijderde het onweer zich en onze praatavond werd verlengd tot in de vroege uurtjes.

Toen ik deze ochtend opstond, regende het nog steeds. Ik herstartte mijn PC en stelde vast dat we weer toegang hadden tot het Internet. Na de brunch ging Anneke nog even rijden onder de begeleiding van Roger en Hendrik toonde me twee heel interessante filmpjes op het Internet:

Universum-simulator

en http://www.powersof10.com/film

Fascinerend!

Ondertussen had Jan Gerits mij de volgende monografie gemaild voor verdere lay-out, maar daar zal ik pas overmorgen kunnen aan beginnen.

Hendrik ging op zijn beurt ook een uurtje rijden met Roger en toen ze weer thuis kwamen, was de lucht helemaal opgeklaard en was het weer heel warm. We maakten nog een korte wandeling in het bos van Manshoven en kochten daarna in Heers de nodige ingrediënten voor onze spaghetti van deze avond.

Na het avondeten brachten we de “kinderen” weer naar het station van Tongeren. Anneke moet morgen immers heel vroeg beginnen werken, en Hendrik zijn vakantie eindigt morgen avond.

En ik dankte voor weer zulke mooie avond en dag!

P.S. op 25/8/2011

We hebben vandaag vernomen dat de hevigste knal in de nacht van maandag op dinsdag, waarna de elektriciteit uitviel in onze keuken, te wijten was aan een blikseminslag op het huis schuin tegenover het onze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten