zaterdag 27 augustus 2011

Borgloon en lectuur

Ondanks de dreigende lucht gingen we toch een klein uur wandelen. In Borgloon zodat we snel zouden kunnen schuilen in geval van onweer. Op het binnenplein van de stroopfabriek was er een tentoonstelling van oldtimers aan de gang die weinig bezoekers aantrok. We zijn even gaan kijken, zagen er weer van die kunst-tenten, en wandelden verder. Roger maakte enkele foto’s, maar vermits mijn PC nog geen toegang heeft tot het netwerk en ik dit op de netbook schrijf, kan ik er niet aan. Zeger denkt dat mijn netwerkpoort stuk is. Dat zou betekenen een nieuwe kopen…

Uiteraard kwamen we enkele mensen tegen, maar het was opvallend hoe weinig er ons groetten. Borgloon is dan ook een “stad”, hoe klein het ook is.
Toch is niet iedereen er onvriendelijk. Tijdens een van onze laatste wandelingen rond Borgloon werden we aangesproken door een man die pas zijn sterappelen had geplukt: hij gaf ons elk een pas geoogste, niet bespoten appel cadeau, zomaar… Lekker!

Deze avond heb ik verder gelezen in Maskers van de zon. Ik heb het boek uit. Gewoon prachtig. Ook de theoretische uitleg over wijn leest zeer vlot, en het hoofdstuk Viña y cocido is om te watertanden. Ik vind dit boek echt een aanrader, en nogmaals, zou willen dat het en e-boek was zodat ik het gemakkelijk kon raadplegen op reis. Want wat ik zeker niet zal doen, is deze mystieke tocht nareizen. Dan weet ik immers op voorhand wat ik zal beleven en ontdekken en is het voor mij geen echte ontdekking meer. Maar ter plaatse kunnen nagaan wat het boek vertelde over een bepaalde stad of streek zou wel handig zijn.

Het boek gaat nu naar Roger... En wie weet beslist hij de tekst te scannen en te OCR-en?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten