vrijdag 26 augustus 2011

Netwerkperikelen, huishoudwerk en lectuur

Het heeft praktisch de hele dag geregend: geen wandeling vandaag. Wel heb ik eindelijk nog eens gestreken. Wat heb ik daar toch een hekel aan!

En heb ik verder gelezen in Maskers van de zon. Het tweede deel is qua stijl veel nuchterder (eigenaardig dat mij dat woord te binnen valt, want het gaat over wijn). Maar nog steeds bijzonder interessant. Ik wist dat ik geen wijnkenner ben (ik weet alleen of ik hem lust of niet – al is dat volgens het boek het voornaamste), en nu weet ik zeker dat ik nog veel te leren heb wat wijn betreft. Ik heb het boek nog niet uit, want na ons avondeten kwam er een mail van Jan Gerits, over die monografie die heel snel naar de drukker zou moeten. Terwijl ik de mail opende, crashte mijn PC. Van de kinderen heb ik geleerd dat ik dan de computer moet opnieuw starten, en dat deed ik dan ook. Maar toen bleek dat ik niet meer online kon.

En vermits Roger wel op het Internet kon, lag het aan mijn toestel.

Ik heb gebeld naar Elvira die me via de telefoon probeerde te helpen, maar het heeft niet gebaat. Daarna mailde ik naar Zeger en Hendrik. Ik vermoedde dat de eerste al wel thuis was. Van Hendrik wist ik dat hij bij Anneke zou zijn, maar misschien…

Uiteraard ging dat mailen niet vanop mijn pc: maar we hebben gelukkig nog een netbook, en een smartphone (toen ik in eerste instantie de mail van Jan wilde beantwoorden via mijn smartphone, geraakte ik even in paniek: dat toestel kreeg ook geen verbinding. Maar dat gebeurt wel vaker tussen onze muren, en het volstond de GSM opnieuw te starten). 

Zeger antwoordde vrij snel. Ik heb heel de procedure die hij voorstelde doorgelopen, maar het heeft niet geholpen. Hij stelde daarna nog een andere oplossing voor, maar dat hielp ook niet. Dus ben ik tot nader order aangewezen op de netbook om te surfen. Zal ik me maar inbeelden dat ik op reis ben, en dat Roger zijn eigen reistoestel heeft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten