maandag 19 september 2011

Elena, jaarrekeningen van Gutschoven en BHV

Deze ochtend belde ik even naar Elvira. Elena had bij het opstaan nog steeds meer dan 38°C temperatuur, maar een kinder-Perdolan had de koorts doen zakken en ik hoorde haar via de telefoon kraaien bij het spelen. Natuurlijk werd ze niet naar de onthaalmoeder gebracht. Maar dat bracht wel problemen met zich mee. Elvira moest immers les geven deze middag, dus moest Geert vrij nemen. Wij konden echt niet naar hen rijden: Roger had, na onze boodschappen, een afspraak in de garage. In normale omstandigheden zouden vandaag de ouders van Geert zijn komen babysitten, maar ze zijn momenteel in Dénia (Spanje).

Nu, ik ben er bijna zeker van dat Elena gewoon last heeft van haar tandjes en dat de koorts snel zal overgaan!

Wij reden naar Sint-Truiden voor onze wekelijkse boodschappen, maar eerst hield Roger even halt in Opheers. Hij had immers via het Internet gevonden waar zich daar het monument voor de gesneuvelden van 14-18 bevindt, en wilde daar een foto van nemen.

P9199354 Foto Roger

Deze avond hebben Roger en ik eindelijk onze huistaak gemaakt. We hebben daar toch meer dan 2 uur aan besteed.

We werden geacht jaarrekeningen van Gutschoven of Veulen (we hebben Gutschoven gekozen) uit 1913, 1914 en 1918 te vergelijken.  En weer is het me opgevallen dat je je heel veel vragen kunt stellen bij zulke ontleding… Eigenlijk was het boeiend, hoewel heel vermoeiend.

We deden het zo: ik vergeleek en dicteerde aan Roger (die veel sneller en beter kan typen dan ik) wat ik opmerkte. In feite, bedacht ik enkele keren,  ben ik zeker dat als hij de observator was geweest, hij veel meer eigenaardigheden had opgemerkt! Glimlach

En terwijl ik dat voor mezelf uitmaakte, dacht ik terug aan iets wat mijn moeder me gisteren vroeg: ‘Wat vind je van het akkoord over BHV?’. Waarop ik heb geantwoord dat ik er niets kon van vinden vermits ik nog geen inzage had gekregen in de tekst. Eigenaardig genoeg gaf ze mij gelijk, zij die me vroeger altijd mijn “flamingantisme” verweet!

Maar waarom krijgen we de letters van dat akkoord maar niet te lezen in dit zogezegd democratisch land?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten