donderdag 1 september 2011

Familie, Beringen en Helshoven

Vandaag brachten we eindelijk de tekst van de volgende Limburgse monografie naar de drukker in Paal (Beringen). Eigenlijk moest dat nummer al verschenen zijn, en het eigenaardige is dat de tekst al lang geleden klaar was. Het zijn de foto’s die op zich lieten wachten.

Daarvoor had ik even met Elvira gebeld. Elena was voor de eerste keer alleen bij de onthaalmoeder gebleven en heeft dat “goed gedaan”: een beetje gespeeld, een beetje geslapen, een beetje (met de nadruk op “een beetje”) gegeten, en heel aandachtig rondgekeken. Ik krijg steeds meer de indruk dat ze een kleine eetster zal worden, net zoals zoveel mensen in mijn familie van vaders kant. Heb ik trouwens al gezegd dat ze me soms aan mijn zus Bie doet denken toen die nog een baby was?

Nadat we de tekst van de monografie hadden afgeleverd, stelde ik aan Roger voor even langs zijn broer te gaan. Hij en zijn vrouw wonen immers in een deelgemeente van Beringen. Maar ze gaven niet thuis, wat ik in feite normaal vond met het heel zachte en mooie weer dat we vandaag kregen.

Dus deden we maar meteen onze boodschappen, en kochten onder andere mosselen voor deze avond. Roger heeft die klaargemaakt (als we mosselen eten, is hij de kok: ik heb opgemerkt dat ik, na zelf mosselen te hebben bereid, er niet meer kan van eten) en ze waren lekker… Maar niet zoals de vorige keer. Vandaag hadden we ze in de Lidl gekocht, maar meestal kopen we ze in de Aldi: de mosselen uit die laatste winkel blijken toch van betere kwaliteit.

Vlak voor het avondeten gingen we nog een goed uur wandelen. In de buurt van de kapel van Helshoven. We hebben een poosje geploeterd in een beemd, in de vallei van de Herk. We zochten de Geitenbron, maar hebben ze niet gevonden (hebben wel een opgedroogde en afgeschermde poel gezien, en vroegen ons af of dat die bron was).

Het was daar wel enorm rustig en het geurde heerlijk naar hooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten