zondag 11 september 2011

Open Monumentendag en Halle-Booienhoven

We reden vandaag onder een dreigende lucht naar Wilderen met de bedoeling in het kader van Open Monumentendag de brouwerij te bezoeken. Toen we echter zagen hoeveel volk daar wel rondliep, hadden we er allebei geen zin meer in.

Dan zijn we maar de velden ingereden. In Halle-Booienhoven, in de buurt van een verlaten dancing,  lieten we de auto achter in een fruitplantage, aan het begin van een holle weg die “ Kwaad Mensken steeg” heet.

IMG_1327 Foto Roger

Die naam sprak tot mijn verbeelding: zou daar vroeger een “kwaad mens” gewoond hebben? In een of ander hutje? Een heks misschien?

We vonden geen hutje, wel heel veel rozenbottels, we hoorden een specht lachen, en plukten appels van takken die over de weg hingen. En heel even regende het enkele druppels.

Daarna kwamen we in fruitplantages terecht, waar Roger mij zonder aarzelen door loodste. We genoten geregeld van mooie vergezichten.

Zicht op de toren van de kerk van Wilderen vanuit Halle-Booienhoven Zicht op de kerk van Wilderen (foto Roger)

Roger wilde nog even naar Mettekoven gaan. Daar waren vandaag immers “Oogstfeesten” aan de gang. Maar nog lang voor we het dorp binnenreden, merkten we dat er ontzettend veel volk moest zijn: zoveel geparkeerde auto’s! En weer had geen van ons beiden zin om tussen al dat volk rond te lopen. Dus reden we terug naar huis.

Waar het begon te regenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten