vrijdag 16 september 2011

Over de efficiëntie van onze administraties

De laatste dagen lopen we vaak op een grond bezaaid met eikels. En dan grapt Roger wel eens van:  ‘Hier moeten we onze varkens echt naartoe brengen!’.
Waarop ik dan antwoord: ‘Maar eerst moeten we dus varkens kopen!’.

De ironie van het lot wilde dat we deze ochtend bij de post een brief vonden van “Dierengezondheidszorg Vlaanderen”. Daarin stond onder andere: ‘We hebben een vervoersdocument in goede orde ontvangen (…). We kunnen uw aanvraag voorlopig niet verder afhandelen omdar (sic) volgende rubrieken onvolledig of onduidelijk werden ingevuld. (…)

Het formulier dat erbij zat, ging over het vervoer van varkens.

Nu, we hebben wel twee schapen, en hadden vroeger enkele kippen, heel veel katten, maar varkens hebben we nooit gehad.

Een gelijkaardige brief hadden we ook al ontvangen helemaal in het begin dat we hier woonden… Maar toen hebben we die gewoon genegeerd. Want, het klopt dat deze kleine hoeve vroeger een varkensboer toebehoorde. En, dachten we, die brief was waarschijnlijk gericht naar de (jaren geleden overleden) vorige bewoner.

Deze keer heeft Roger wel gebeld naar die “Dierengezondheidszorg Vlaanderen”. Waar hij viel op iemand die echt niets afwist van die brief, noch van de reden waarom hij verstuurd werd. En, we mogen de brief gewoon vernietigen. Oké, maar daar zijn weeral zoveel postzegels en tijd aan verspild!

En wat doet een bediende op die administratie (want: de gesprekpartner van Roger wist zelfs niet precies waar het over ging)? Lummelen in plaats van werken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten